Policie uzavřela případ postřelených bezdomovců z Brna

ČTK ČTK
3. 1. 2012 14:30
Incident se odehrál kvůli bagetě loni v červnu v podchodu pod hlavním nádražím
Foto: Policie ČR

Brno - Kriminalisté uzavřeli vyšetřování případu postřelení dvou bezdomovců, které se stalo loni v červnu v podchodu pod hlavním železničním nádražím v Brně.

Událost málem skončila jejich smrtí. Odehrála se při sporu o bagetu, kdy je střelil do břicha sedmadvacetiletý muž z Velkého Meziříčí. "Nyní mu za dvojnásobný pokus vraždy hrozí až 20 let vězení," řekla mluvčí policie Petra Vedrová.

Kriminalisté již předali trestní spis ke kauze státnímu zastupitelství, které zřejmě podá v nejbližších dnech k brněnskému krajskému soudu návrh obžaloby. Podezřelý byl dopaden několik dní po činu. V současné době čeká na zahájení procesu ve vazbě.

Konflikt mezi mužem a bezdomovci vznikl, když si koupil bagetu. Dvojice jej začala obtěžovat. Když naznačili, že by se muž mohl o jídlo rozdělit, bageta upadla na zem a vznikla potyčka. V ní muž vytáhl svoji legálně drženou zbraň.

Podle spisu pak bezdomovce střelil do břicha. Muži přežili jen díky neprodlenému převozu do nemocnice a okamžité operaci. Nakolik si pachatel uvědomoval, že může bezdomovce usmrtit, to by mělo vyplynout ze znaleckých posudků při soudním procesu.

 

Právě se děje

Další zprávy