Policie neví, že by Monyová byla obětí domácího násilí

ČTK ČTK
6. 8. 2011 15:34
V pondělí chce policie vyslechnout manžela zavražděné brněnnské spisovatelky
Zavražděná spisovatelka Simona Monyová.
Zavražděná spisovatelka Simona Monyová. | Foto: www:monyova.cz

Brno - Přestože se po smrti úspěšné brněnské spisovatelky Simony Monyové objevila řada svědků vypovídajících o neurovnaných poměrech jejího manželství, policie tvrdí, že neměla žádné informace, že by žena byla obětí domácího násilí.

"Je překvapivé, kolik lidí se nyní v diskusích a médiích vyjadřuje v tom smyslu, že věděli o její tíživé situaci, a uvádějí k tomu dokonce detailní podrobnosti. Nikdo z nich ale nepomohl, nikdo nás o věci neinformoval," uvedla mluvčí jihomoravské policie Petra Vedrová.

Z vraždy spisovatelky románů pro ženy, která patřila k nejrpodávanějším autorkám a zemřela tento týden ve středu na následky více bodných ran, je podezřelý její manžel. Policie čeká na jeho výslech, protože muž leží se zraněním v nemocnici.

Brněnská policie má zvláštní tým kriminalistů, kteří se na případy domácího násilí specializují.  Mluvčí však uvedla, že o žádné problémy s manželem neoznámila úřadům ani zavražděná žena.

Podle Vedrové není pravda, že spisovatelka krátce před smrtí telefonovala policii v Brně-Obřanech a požádala o pomoc, která jí ale nebyla poskytnuta. "Žádné hlášení jsme od ní nedostali. V Obřanech ani oddělení nemáme," doplnila Vedrová.

Manžela Simony Monyové vyslechne policie patrně v pondělí. Motiv činu není podle policie zatím znám.
   

 

Právě se děje

Další zprávy