Brno chce prodat areál za Lužánkami. Opozice je proti

Domácí ČTK Domácí, ČTK
4. 10. 2010 16:52
O prodeji pozemků bude zastupitelstvo jednat po třetí. Pouhé dva týdny před volbami
Brněnský magistrát (ilustrační foto).
Brněnský magistrát (ilustrační foto). | Foto: Město Brno

Brno - Brněnská radnice se chce necelé dva týdny před komunálními volbami ještě jednou pokusit prodat sportovní areál za Lužánkami, na kterém stojí soukromé tenisové a badmintonové kurty.

Záměr už dvakrát neprošel. Proti byli vždy opoziční občanští demokraté, podle kterých by tím město přišlo o kontrolu nad územím, kam se má vrátit sport.

Podle vizí sportovních příznivců se za Lužánkami mají stavět fotbalový i hokejový stadion. Kurty s pozemky sousedí.

Kromě záměru pozemky prodat, se ODS nelíbí ani zamýšlená cena. Téměř 6000 metrů čtverečních chce radnice provozovateli prodat za necelých 16 milionů korun, což odpovídá 2800 korunám za metr čtvereční.

"Cena je nepřiměřeně nízká, je dokonce nižší, než je cena, kterou udává cenová mapa," uvedl kandidát občanských demokratů na primátora Petr Kotzian. Zmínil i sedm let starý posudek, který prý cenu stanovil na 5500 korun za metr čtvereční.

Více nedostaneme, tvrdí ČSSD

Sociální demokraté ale kritiku odmítají. Náměstek hejtmana náměstek Oliver Pospíšil z ČSSD se v pondělí nechal slyšet, že je cena 2800 korun maximální, kterou byl majitel haly s kurty řádně zapsané v katastru nemovitostí ochoten dát.

"Město nedělá to, že by nabízelo pozemek pod objektem jiného vlastníka v nabídkovém řízení, aby po tom skočili spekulanti. U pozemků pod nedalekým hotelem Boby mělo město potíže dostat se na cenu 3500 korun za metr čtvereční. A to je hotel, který má komerční výnosnost určitě větší v porovnání se sportovištěm," řekl ČTK.

 

Právě se děje

Další zprávy