Delfíni v Česku. Bechyně chce akvapark za 200 milionů

ČTK ČTK
21. 11. 2012 19:35
Město již schválilo prodej pozemků, trvá na aquaparku s delfináriem
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Reuters

Bechyně (Táborsko) - V Bechyni na Táborsku má vzniknout akvapark s delfináriem. Odhadované náklady na jeho vybudování činí zhruba 200 milionů korun.

Městské zastupitelstvo schválilo na svém posledním zasedání prodej pozemků o rozloze téměř 4000 metrů čtverečních investorovi projektu, řekl starosta Jaroslav Matějka (SNK ED).

"Od nového areálu si mimo jiné slibujeme zvýšení turistického ruchu ve městě a vznik nových pracovních míst," uvedl Matějka.

Podle něj akvapark a delfinárium vznikne, pokud jeho zřizovatel získá na výstavbu evropskou dotaci. Projekt chce realizovat advokát Libor Hrubý, jenž vlastní zoologickou zahradu v nedalekém Táboře.

Akvapark a delfinárium by mělo stát v objektu bývalých jatek v Písecké ulici, kde je dnes tělocvična. "Ale je dost malá a zastaralá, občas si tam jdou lidé zahrát florbal. Samozřejmě, že bychom jim nabídli jiné prostory pro provozování sportu," uvedl Matějka.

Delfíni jako terapie:

Město chce Hrubému pozemky prodat za symbolickou cenu. Její výše ještě není určena.

"Symbolická cena by to byla proto, že nový majitel by musel na vlastní náklady všechny budovy, které jsou ve špatné stavu, zdemolovat," řekl starosta.

Dodal, že město připravuje přesný návrh smlouvy. Měla by zajišťovat, že budoucí majitel pozemek využije jen pro stavbu slibovaného záměru.

 

Právě se děje

Další zprávy