Nákupní park v Českých Budějovicích prodán za 1,2 mld.

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
8. 11. 2010 8:11
V obchodním centru je mimo jiné 62 obchodů, supermarket, restaurace a fitness
Foto: Jan Langer

České Budějovice - Realitní skupina CPI koupila od společnosti GE Real Estate obchodní a zábavní centrum IGY v Českých Budějovicích přibližně za 1,2 miliardu korun. ČTK to sdělila mluvčí CPI Michaela Winklerová.

Českobudějovický víceúčelový komplex má 3500 metrů čtverečních. Nachází se v něm mimo jiné 62 obchodů, supermarket, restaurace a fitness centrum.

CPI je letos na tuzemském trhu s nákupy nemovitostí za pět miliard korun zatím největším investorem. Příští rok chce v Česku a na Slovensku investovat do realitních akvizic zhruba další tři miliardy korun.

CPI vznikla v roce 1991. Její většinovou majitelkou je Milada Mladá, matka miliardáře Radovana Vítka. Skupina v Česku a na Slovensku vlastní kolem 13.000 nájemních bytů. Po společnosti RPG Byty finančníka Zdeňka Bakaly je druhým největším vlastníkem bytů v České republice.

CPI v Česku a na Slovensku vlastní také asi 300 000 metrů čtverečních maloobchodních a 56 000 metrů kancelářských ploch. V portfoliu má i 17 hotelů. Hodnota aktiv CPI na konci letošního prvního pololetí činila 23,6 miliardy korun.

Středoevropská pobočka GE Real Estate vznikla v roce 1998. Od té doby získala dohromady přes 40 nemovitostí a developerských projektů v celkové hodnotě kolem 1,3 miliardy eur. Celá divize Real Estate v rámci skupiny GE vlastnila koncem roku 2009 aktiva v hodnotě 84 miliard dolarů.

 

Právě se děje

Další zprávy