Dvě nehody kamionů blokují na Moravě dálnici D1

Domácí ČTK Domácí, ČTK
5. 3. 2012 8:51
Převrácený kamion leží přes všechny pruhy, provoz komplikuje rozsypaný náklad
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Dopravní nehody kamionů ráno uzavřely dálnici D1 na dvou místech.

 Na 219. kilometru ve směru na Ostravu leží kamion převrácený přes všechny pruhy, provoz navíc komplikuje rozsypaný náklad.

Na 297. kilometru se stala nehoda u sjezdu na Lipník nad Bečvou. Obě nehody byly bez zranění, informovala policie.

U Vyškova se ráno převrátil tahač s návěsem, který vezl pivní lahve. Řidič kamionu policii řekl, že zřejmě usnul za volantem, poté co se ocitl s vozidlem mimo vozovku se ještě bez úspěchu snažil strhnout řízení, řekla policejní mluvčí.

Výsledkem jsou poškozená středová svodidla a náklad rozsypaný na vozovce. Provoz byl měl být obnoven v dopoledních hodinách, po odtahu kamionu a uklizení střepů na dálnici. Objížďka začíná na 216. a zpět se vrací na 226. kilometru.

Téměř na pět hodin zablokoval časně ráno dálnici D1 u Lipníku nad Bečvou na Přerovsku ve směru na Olomouc havarovaný nákladní vůz.

Silnice je už částečně průjezdná. Nehoda se obešla bez zranění. Doprava musela být asi do 08:00 odkláněna přes město. Řekla to krajská policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Nehoda se stala ve 03:15 na 297. kilometru u sjezdu na Lipník. Nákladní vůz po nehodě zůstal ležet přes celou vozovkou. "Silnice je již částečně průjezdná, dá se jezdit jedním pruhem," uvedla mluvčí

Kolony se zřejmě budou tvořit také na rychlostní silnici R10, která vede z Turnova do Prahy. Na kilometru 31,5 je uzavřena kvůli bourání mostu. K výjezdu je třeba použít EXIT 33 Brodce a na silnici se vrátit zpět na 27. kilometru u Benátek nad Jizerou.

 

Právě se děje

Další zprávy