Dvacet let ODS v neznámých fotografiích

Dvacet let ODS v neznámých fotografiích
Ale zpět ke kořenům. Tento snímek je z doby, kdy ODS bylo půl roku. Václav Klaus na mítinku ve Vinohradském divadle podpořil prezidenta Václava Havla. Podle dobového tisku na tomto setkání řekl, že si přeje, aby tuto funkci zastával Havel i v dalším volebním období.
Na prvním zasedání po kongresu vyhlásila Výkonná rada ODS veřejnou soutěž na logo, které měla představovat písemná zkratka ODS modré barvy. Známější verze se siluetou modrého ptáka přišla až o rok později.
"Jakékoli pokusy o novelizaci lustračního zákona se rovnají snaze o jeho likvidaci a to ODS nehodlá připustit," prohlásil na kongresu v Plzni Václav Klaus. Delegáti tehdy dovolili vedení strany, Petra Čermáka a Miroslava Macka doplnili místopředsedové Jiří Kovář a Josef Zieleniec.
Autorka popisků končila v roce 1991 základní školu. Tváře na této fotografii rozklíčovat nedokáže. Ale kdo ze starších by u stolu nepoznal (čtvrtého zprava) pozdějšího primátora Prahy a dnes velvyslance ve Vídni Jana Koukala. Poznáte další?
Foto: ARCHIV ODS
Kateřina Eliášová
21. 4. 2011 5:00

Z archívu největší vládní strany ODS se deníku Aktuálně.cz podařilo získat neznámé nebo už zcela jistě zapomenuté fotografie mapující 20 let této dominantní české politické strany.

Dvacáté výročí od zakládajícího sjezdu oslavuje ODS na pražském Žofíně. I když už není čestným předsedou, přijde zakladatel strany Václav Klaus.

Chybět by neměl ani jeho první nástupce Mirek Topolánek. Z postav počátků historie se už oslavy odmítl zúčastnit někdejší místopředseda strany Miroslav Macek.

 

Právě se děje

Další zprávy