ANO chce na dopravu muže z byznysu, Antonína Prachaře

Lucie Stuchlíková Lucie Stuchlíková
Aktualizováno 3. 1. 2014 15:08
Prachař je generálním ředitelem společnosti Omega servis holding
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Hnutí ANO nominuje na post ministra dopravy jedenapadesátiletého podnikatele a člena hnutí Antonína Prachaře.

Deníku Aktuálně.cz informaci potvrdil šéf poslaneckého klubu hnutí ANO Jaroslav Faltýnek. "Po diskusi se všemi kandidáty padla volba právě na pana Prachaře. Je to odborník v oblasti dopravy," komentoval rozhodnutí Faltýnek.

Prachař je generálním ředitelem společnosti Omega servis holding, která se zabývá mezistátní přepravou chemikálií, kapalin a sypkých hmot.

Dříve byl viceprezidentem sdružení automobilových dopravců ČESMAD Bohemia. Podle svých slov působil také jako poradce předsedy dopravního výboru Poslanecké sněmovny.

"Dostal jsem oficiální nabídku, kterou jsem s důvěrou přijal. Je to možná dáno mojí dvacetiletou praxí v dopravě," řekl v rozhovoru pro ČT Prachař.

Ve funkci by začal důkladnou analýzou resortu. Zaměřit se hodlá také na problémový registr motorových vozidel a lepší financování Státního fondu dopravní infrastruktury.

Podle poslankyně Věry Jourové jsou Prachařovou doménou v oblasti dopravy investice a služby. Na problematiku železnice nebo veřejné dopravy si údajně najde schopné poradce. "Je garantem manažerské schopnosti. Výbavou dobrého manažera je, že si najde klíčové odborné posily," konstatovala Jourová.

Andrej Babiš vybíral mezi čtyřmi kandidáty, nejčastěji se skloňovalo jméno poslance Martina Kolovratníka a šéfa Řízení letového provozu Jana Klase. Kolovratník nabídku odmítl.

Předseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka již má k dispozici kompletní seznam kandidátů na ministerské posty. Během víkendu s nimi má seznámit prezidenta Miloše Zemana.

 

Právě se děje

Další zprávy