Babiš: Za krizi v Česku může Kalousek, nerozumí tomu

Domácí Domácí
2. 11. 2013 14:35
V rozhovoru pro Lidové noviny uvedl, že exministr financí dělal všechno naopak.
Foto: Vojtěch Marek

Praha - Krizi v České republice způsobil Miroslav Kalousek. Myslí si to alespoň lídr druhé nejúspěšnější strany v posledních volbách - podnikatel Andrej Babiš.

V rozhovoru pro Lidové noviny uvedl, že exministr financí dělal všechno naopak. "Nebyla žádná krize, tady krizi způsobil Kalousek, vůbec tomu nerozumí," řekl Babiš.

Předseda hnutí ANO 2011 uvedl, že to byl právě Kalousek, kdo po krachu Lehman Brothers navýšil daně, odebral rodičovskou a zmrazil důchody.

"On ani netuší, co jsou finance, a Schwarzenberg papouškuje, jaký je skvělý ministr. On udělal všechno naopak," uvedl Babiš s tím,  že krize je nesmysl.

"My tu máme krizi 23 let, protože tuto zemi řídí lidi, kteří na to nemají, kterým záleží hlavně na osobním prospěchu," dodal.

Babiš v rozhovoru rozebíral i připravovaná jednání. Debaty o programu přitom označil z určitého pohledu za povrchní, protože strany podle něj před volbami bazírují na programu, ale pak se jím stejně neřídí.

"Je to hra na schovávanou. V těch základních věcech ten program nezradíme a budeme ho držet. A základních věcí není tolik, které tu nikdo neřešil - rekonstrukce státu a nízké daně," sdělil podnikatel Lidovým novinám.

 

Právě se děje

Další zprávy