Jágr prý nepodpořil Babiše, jen na oplátku jeho firmu

Sandra Štefaniková Sandra Štefaniková
3. 9. 2013 16:30
Jágr byl v reklamě na Vodňanské kuře, protože Agrofert sponzoruje kladenskou mládež
Jaromír Jágr.
Jaromír Jágr. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Jaromír Jágr, který se v uplynulých letech netajil podporou ODS, zatím nepotvrdil, že by sympatizoval s hnutím ANO Andreje Babiše, jak v úterý informoval zpravodajský server iDnes v rozhovoru převzatém z MF Dnes.

"Blíží se volby a novináři se předhánějí články s různými spekulacemi a dohady. Můžu slíbit, že pokud se rozhodnu nějakou stranu podpořit ve volbách, první budu informovat vás, moje fanoušky (na Facebooku)," napsal v úterý odpoledne Jágr na svůj facebookový profil.

Podle MF Dnes, kterou vlastní Babišem nedávno koupené vydavatelství Mafra, měl slavný hokejista vyjádřit své sympatie hnutí ANO tak, že s Babišem spolupracoval při natáčení spotu firmy Vodňanské kuře, kterou vlastní právě Babišův Agrofert. To ale Jágr zatím nepotvrdil.

Zároveň vysvětlil, proč se objevil v reklamě na firmu Babišova Agrofertu. Agrofert totiž sponzoruje kladenské hokejové družstvo mládeže.

"Co se týče spojení Jágra a Babiše, je to hlavně spojení Agrofert a mládež kladenských Rytířů. Za to jsme Agrofertu strašně moc vděční. I s obrovskou podporou města je náš klub vděčný za každého sponzora, který pomůže dětem splnit anebo alespoň přiblížit jejich sen - a to stát se hokejistou," vysvětlil Jágr. 

"Věřte mi, že kdyby se mohlo vybírat na vstupném na zápas dva tisíce korun, a ne jako teď sto korun, a rodiče by v klidu mohli zaplatit příspěvek deset tisíc na měsíc a stát by více pomáhal sportu, sponzoři by vůbec nebyli potřeba," dodává známý hokejista v reakci na spekulace o spojení se známým miliardářem.

 

Právě se děje

Další zprávy