Přemysl Sobotka: Nečas by se měl omluvit voličům

ČTK ČTK
2. 7. 2013 20:26
Odstupující premiér se již omluvil senátorskému klubu ODS
Foto: Jan Langer

Praha - Místopředseda Senátu Přemysl Sobotka (ODS) navrhne grémiu občanských demokratů, aby vyzvalo odstupujícího premiéra Petra Nečase (ODS) k omluvě voličům.

Vedení strany se sejde ve středu. Nečas se v úterý omluvil klubu senátorů ODS, řekl Sobotka v pořadu Interview ČT 24. Nečas odstoupil kvůli aféře své blízké spolupracovnice Jany Nagyové

Podle Sobotky přivedly Nečase jeho osobní problémy tak daleko, že musel podat demisi, tím padla celá vláda a byla destabilizována politická situace. "To, že padne vláda, se stává, ale ty důvody, proč padla, jsou pro ODS personifikovatelné," řekl Sobotka v ČT.

Grémium strany by mělo podle něj Nečase vyzvat k omluvě voličům, Sobotka to vedení ODS navrhne. "Dnes byl (Nečas) u nás na klubu senátorů a omluvil se nám. Takže on v sobě ten prvek té omluvy má," dodal Sobotka.

Nečas rezignoval na post premiéra i předsedy ODS kvůli kauze bývalé šéfky svého kabinetu Jany Nagyové. Podle policie se domluvila s vedením Vojenského zpravodajství na sledování Nečasovy manželky, měla se také podílet na podplacení tří exposlanců ODS.

Odstupující premiér vyzval v úterý v otevřeném dopise státního zástupce, aby byl v kauze vyslechnut.

 

Právě se děje

Další zprávy