Weigl na Hradě přeci jen zůstane. Prý dočasně

Petr Jemelka Petr Jemelka
2. 2. 2013 19:19
Klausův kancléř otočil, na Hradě zůstane, než si za něj Miloš Zeman sežene náhradu
Foto: Ondřej Besperát

Praha - Vedoucí prezidentské kanceláře Jiří Weigl otočil. Přislíbil, že ve své funkci zůstane, dokud si za něj nově zvolená hlava státu nenajde náhradu.

Deníku Právo to prozradil nejmenovaný zdroj ze Zemanova volebního týmu.

Původně při tom Weigl ústy prezidentova mluvčího Radima Ochvata nabídku budoucího prezidenta, aby na Hradě zůstal, odmítl.

"Weigl po 23 letech spolupráce s Václavem Klausem považuje za správné odejít se současným prezidentem," uvedl Ochvat krátce po vyhlášení výsledku volby v písemném prohlášení.

Miloš Zeman zmínil možnost, že by si současného šéfa prezidentské kanceláře ponechal, několikrát. Jiří Weigl je dlouholetým Klausovým spolupracovníkem. Loni média informovala, že se stal ředitelem obecně prospěšné společnosti Institut Václava Klause.

V minulosti se prezidentův kancléř proslavil mimo jiné schůzkou s lobbistou Miroslavem Šloufem v pražském hotelu Savoy před prezidentskou volbou v roce 2008. Deník Aktuálně.cz tehdy zveřejnil záznam bezpečnostních kamer schůzky Weigla se Šloufem čtyři dny před prezidentskou volbou. Následkem bylo rozhodnutí Strany zelených, že se přikloní k veřejné volbě.

 

Právě se děje

Další zprávy