Randák nemá dost podpisů, zkouší štěstí u senátorů

Tereza Krobová Tereza Krobová
18. 10. 2012 9:57
Bývalý ředitel civilní rozvědky požádal o podporu kandidatury některé senátory
Foto: Michal Žák

Praha - Prezidentský kandidát Karel Randák zřejmě nestihne nasbírat dostatek podpisů pro svou prezidentskou kampaň.

"Zatím se nedá říct, kolik mám podpisů, přesná čísla budu vědět na konci měsíce. Odhaduji však, že je to v řádech tisíců," řekl Randák v úterý deníku Aktuálně.cz.

Bývalý ředitel civilní rozvědky však svůj boj o post prezidenta nevzdává, a začal už proto oslovovat senátory. V takovém případě mu stačí sehnat podporu deseti.

Konkrétní jména však zatím prozradit nechtěl. "Nerad bych to zakřiknul, proto jen potvrdím, že už teď jednáme s každým člověkem zvlášť. Mohu však říct, že tu určitě nějaká podpora bude," dodal.

Seznam senátorů, kteří se rozhodli jeho kandidaturu na prezidenta podpořit, by měl podle něj být znám ve stejnou dobu jako přesný počet získaných podpisů, tedy za 14 dní.

Hlavní cíl: boj proti korupci

Generál ve výslužbě a člen Janečkova Nadačního fondu proti korupci se pro kandidaturu rozhodl až na začátku září.

Oblíbenec mnoha politiků a lobbistů by chtěl jako prezident především bojovat proti korupci.

"Chybí mi systematické změny, které tu zkrátka nejsou, a není perspektiva, že by se to změnilo. A z pozice normálního občana mám málo nástrojů, jak to měnit k lepšímu. Neříkám, že z pozice prezidenta se to dá změnit razantně a okamžitě, ale možnosti jsou to mnohem větší, včetně toho, že vám někdo bude naslouchat," řekl v září deníku Insider.

Taková situace by se mnoha politikům jistě nelíbila, upozornil Insider. Randák je totiž dlouhodobě neoblíben u členů ODS, právě za vlády Mirka Topolánka byl totiž vyhozen z pozice šéfa Úřadu pro zahraniční styky a informace.

Mezi členy sociální demokracie má pak jediného spojence, bývalého kolegu Františka Bublana.

 

Právě se děje

Další zprávy