Premiér Nečas se sešel s Babišem. Kvůli Randákovi

Aktuálně.cz Aktuálně.cz
13. 2. 2012 22:42
Nečas je přesvědčen, že se mu Randák mstí a vynesl výplatní pásky Nagyové
Miliardář Andrej Babiš.
Miliardář Andrej Babiš. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Premiér Petr Nečas se po Novém roce sešel s miliardářem s politickými ambicemi Andrejem Babišem.

Informuje o tom v pondělním vydání deník Insider s tím, že překvapivá schůzka byla doposud utajena. Úřad vlády o ní nijak veřejně neinformoval. Mluvčí Nečasova kabinetu Jan Osúch ji potvrdil až na přímý dotaz listu.

"Schůzka premiéra s podnikatelem Andrejem Babišem se uskutečnila. Pan Babiš patří mezi nejvýznamnější podnikatele v naší zemi. Schůzky s lidmi, kteří výrazně ovlivňují české hospodářství, jsou při výkonu premiérské funkce běžné," řekl Insideru Osúch.

Z informací, které deník Insider získal, ale vyplývá, že hlavním důvodem schůzky nebylo české hospodářství. Ale jeden nevšední penzista. Jmenuje se Karel Randák a býval šéfem rozvědky, dokud jej ODS po příchodu do Strakovy akademie vlivného postu nezbavila.

Nečas je totiž přesvědčen - stejně jako jeho předchůdce Topolánek -, že se jim generál v penzi mstí za dávný vyhazov a rozjíždí akce proti nim. Nejnověji mu premiér připisuje aféru s výplatními lístky jeho nejbližší spolupracovnice Jany Nagyové, díky nimž vyšlo najevo, že třeba za loňský březen jí Úřad vlády vyplatil 270 tisíc korun.

S Babišem se pak premiér podle informací Insideru sešel proto, že podnikatel se s Randákem roky stýkal a spolupracovali spolu. Nečas se chtěl ujistit, že miliardář ve výplatnicích Nagyové nemá prsty a nebude proti němu a jeho lidem nic podnikat.

Další informace o schůzce Babiš-Nečas čtěte zde.

 

Právě se děje

Další zprávy