ČSSD bude hospodařit se schodkem, bere si úvěr

Domácí ČTK Domácí, ČTK
10. 12. 2011 18:49
Stranický rozpočet na rok 2012 počítá s příjmy 237,5 milionu a výdaji 261 milionů
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Sociální demokraté budou v příštím roce hospodařit se schodkem 23,5 milionu korun. Schodek souvisí s výdaji na krajské a senátní volby a pokryje ho kontokorentní úvěr.

Návrh stranického rozpočtu na rok 2012 v sobotu projednal a schválil Ústřední výkonný výbor ČSSD, který je nejvyšším orgánem strany mezi sjezdy.

Místopředseda strany pro hospodaření Martin Starec uvedl, že má už rozpracovaný plán, jak plánovaný deficit v příštím roce snížit. "Půjde o úspory z běžného provozu," řekl Aktuálně.cz. 

Pro letošek očekává přebytek v hospodaření v objemu 58 milionů korun.

O podobě hospodaření ČSSD už v pátek informoval deník Insider.

Na volební kampaň před krajskými a senátními volbami počítá ČSSD podle Starce s 90 miliony korun. Financování kampaně má podle něj být tak transparentní, aby bylo možné dokázat, co se za peníze pořídilo. Vyúčtování však podle něj bude až po kampani.

"Nebudeme přeci v průběhu kampaně říkat, na co jsme dali věci, protože by soupeř se třeba opičil a najednou by zjistil, že chce dělat totéž co my," podotkl Starec.

Stranický rozpočet na příští rok počítá s celkovými příjmy 237,5 milionu korun a výdaji 261 milionů korun. Od státu by měla strana dostat jako příspěvek téměř 160 milionů korun, na členských příspěvcích počítá s částkou 19 milionů korun.

ČSSD umořuje dluhy za volební rok na kontokorentním účtu u Fio banky, který by měl meziročně klesnout na 47 či 48 milionů korun. Na začátku letošního roku přitom podle místopředsedy pro hospodaření strany Martina Starce činily dluhy 87 milionů korun.

 

Právě se děje

Další zprávy