Dobešové si přehodili náměstka, Hodinář míří na dopravu

ČTK ČTK
1. 12. 2011 14:10
Ministr školství jmenoval na post náměstka pro evropské fondy Michala Zaorálka

Praha - Ministr školství Josef Dobeš (VV) odvolal z funkce svého prvního náměstka zodpovědného za čerpání fondů Evropské unie Jakuba Hodináře.

Podle Dobeše o něj má zájem ministerstvo dopravy, které řídí jeho jmenovec Pavel Dobeš (VV). Náměstkem pro evropské fondy bude Michal Zaorálek, do funkce svého prvního náměstka Dobeš povýšil náměstka pro regionální školství Ladislava Němce.

Ministr tak ve čtvrtek na tiskové konferenci potvrdil spekulace médií o personálních přesunech. Jde už o několikátou změnu v nejvyšším vedení úřadu.

Dobeš střídá manažery často

Zaorálek bude mít za úkol rychlé čerpání peněz na vědu a výzkum. Jednat by také měl o rozšíření finanční podpory z EU na Prahu, která zatím jako bohatý region na dotace nedosáhne.

Dobeš své manažery mění často, z dob minulého vedení zůstala na ministerstvu jen náměstkyně pro oblast finanční a právní Eva Bartoňová a náměstek pro sport Jan Kocourek. Na pozici náměstka si Dobeš po svém nástupu přivedl Ladislava Němce, který nyní povýšil na prvního náměstka.

Sekci pro evropské fondy za posledního půldruhého roku řídí už čtvrtý manažer, před Zaorálkem a Hodinářem to byl Jaroslav Kuba, jehož předchůdcem byl Jan Vitula. Dvakrát se vyměnil také náměstek pro vysoké školy, Kryštofa Hajna vystřídal Jan Koucký a poté nynější náměstek, bývalý rektor Univerzity Karlovy Ivan Wilhelm.

Personální změny poznamenaly i vedení ministrova kabinetu, kde se vystřídali Michal Šedivý, Šimon Mastný, Jaroslav Říha, Jana Machálková a Martin Krejza. U Dobeše už se vyměnily také tři šéfky tiskového odboru, a to Kateřina Böhmová, Lucie Kubovičová a Renáta Bartková-Sodomová. Nyní úřad ředitelku komunikace nemá.

 

Právě se děje

Další zprávy