V letadle slavili s fotbalisty postup i politici z ČSSD

Pavel Baroch
16. 11. 2011 18:00
Aktuálně.cz má faktury jejich letenek na cestu do Černé Hory

Praha - Spolu s českými fotbalisty slavilo postup na Euro 2012 při zpátečním letu z černohorské Podgorici také několik pražských politiků.

Očití svědci uvedli, že mezi pasažéry viděli prvního náměstka pražského primátora Karla Březinu a zastupitele Miroslava Pocheho (oba z ČSSD).

Kopie letenek a účtů, které následně poskytl redakci Aktuálně.cz zastupitel Poche, ukazují, že na rozhodujícím zápase o postup na evropský šampionát byl rovněž radní Petr Dolínek z ČSSD.

"Cestu jsem si platil sám," řekl Aktuálně.cz Poche, který své tvrzení doložil zmiňovanými fakturami. Z nich vyplývá i to, že si výlet za fotbalem s největší pravděpodobností platili i Březina a Dolínek.

Poche uvedl, že do Černé Hory letěl už o den dříve, přes Bělehrad a Ljubljanu. "Zpátky jsem letěl s fotbalisty, bylo to dražší, než kdybych letěl normální linkou," řekl Poche, který si podle svědků spolu s Březinou oslavy postupu na fotbalové Euro na palubě speciálu užil.

Poche byl jediným ze tří politiků, s nímž se podařilo redakci Aktuálně.cz mluvit, Březina ani Dolínek nebrali své mobilní telefony.

Když si Aktuálně.cz chtělo u Pocheho ověřit, jestli s ním letěl i Březina, odpověděl, že ho "potkal na fotbale". Následně poslal faktury, na nichž je kromě Dolínka uveden i Březina.

 

Právě se děje

Další zprávy