Ministr financí Kalousek zfackoval muže v centru Prahy

Domácí Domácí
21. 9. 2011 20:35
Miroslav Kalousek, který incident potvrdil, se údajně bránil vulgárnímu útoku
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Ministr financí Miroslav Kalousek měl v centru Prahy na Malostranském náměstí konflikt, který přerostl až ve fyzickou potyčku.

Přímo na ulici "padlo pár facek" poté, co se na ministra údajně slovně obořil jeden z mužů na ulici.

Incident potvrdil Aktuálně.cz i sám Kalousek, uvedl, že se jen bránil vulgárnímu útoku.

"Rozhodně jsem se nerval. Jednomu hulvátovi jsem dal pár facek, myslím, že padly na úrodnou půdu," řekl Aktuálně.cz ministr o události, která se podle dostupných svědectví odehrála v podloubí u vchodu do areálu Poslanecké sněmovny.

Na vládní tiskové konferenci pak podotkl, že "jeden drzý spratek dostal čtyři facky". Ministr financí prý doufá, že to prospěje výchově a dalšímu mentálnímu vývoji dotyčného mladého muže.

"Vláda konstatovala, že pan ministr... rozhodně neaspiruje na titul pedagog roku," komentoval potyčku premiér Petr Nečas (ODS).

Policie o žádném incidentu neví. "Naše jednotky nemusely nic takového řešit," uvedla mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Nadávky a dvě facky

Pouliční mely u Poslanecké sněmovny si lidé na ulici nemohli nevšimnout, mezi jinými ji zaznamenal i svědek, který ji oznámil poslanci Věcí veřejných Petru Skokanovi.

"Volali mi známí, že byli svědkem incidentu," řekl Aktuálně.cz Skokan a popsal událost, jak se podle jeho zdroje seběhla.

"Limuzína jela kolem podloubí na Malostranském náměstí. Z toho podloubí vystoupil zhruba dvacetiletý muž a začal velice sprostě Kalouskovi nadávat. Říkal mu údajně zloději, hajzle a byl velmi vulgární. Kalousek po několika metrech z auta vystoupil, šel k mladíkovi a napomínal ho. Když ale muž pokračoval v urážkách, tak mu údajně Kalousek dal ránu. Mladík ale pokračoval. Kalousek se otočil a dal mu ještě jednu. Byla u toho řada diváků, načež mladík zmlknul a Kalousek odjel."

Gazdík: Je to zkrat

Na incident 1. místopředsedy TOP 09 reagoval šéf poslaneckého klubu této strany Petr Gazdík.

Na dotaz Aktuálně.cz řekl, že incidentu nebyl přítomen a tedy nedokáže posoudit, zda byla ministrova reakce adekvátní.

"Dovedu si ale představit, že člověk jedná ve zkratu a příliš emotivně, když se na něj snese příliš vulgarit. Facka někdy může být nejrychlejší a nejefektivnější řešení zbytečných sporů, tak jak tomu bývalo už za našich dědečků," míní Gazdík.

Babák přišel o zuby

Do fyzické potyčky se nedávno zapletl také poslanec za Věci veřejné Michal Babák. Při rvačce v baru na pražské Malé Straně dokonce přišel o přední zuby.

Michal Babák přišel o přední zuby
Michal Babák přišel o přední zuby | Foto: Televize Metropol

Podle některých svědků se Babák vytahoval na tamní stálé hosty, kteří jeho silácké řeči neunesli, a poslanec skončil na hraně barového pultu.

Jinak popsal potyčku zaměstnanec klubu: "Babák napadl na baru hosta, začal se s ním prát. Když se je snažili dát od sebe, tak chtěl utéci. Upadl hlavou na stůl a vyrazil si zuby. Poté, co přijela sanitka a policie, se rozplakal," sdělil novinářům.

Oba účastníci potyčky později veřejně oznámili, že spor, který přerostl v bitku, vyřešili a celou událost považují za uzavřenou. Sám Babák se o několik dní později ve sněmovně ukázal s novým chrupem.

 

Právě se děje

Další zprávy