Vondra zůstává v nemocnici, o operaci stále není jasno

Domácí ČTK Domácí, ČTK
10. 5. 2011 13:59
Lékaři ministra obrany léčí konzervativní cestou, o operaci se rozhodne příští týden
Alexandr Vondra (ODS).
Alexandr Vondra (ODS). | Foto: Reuters

Praha - Ministr obrany Alexandr Vondra (ODS) zůstává kvůli problémům se zády v nemocnici a lékaři ho léčí konzervativní cestou. O tom, zda podstoupí operaci, by mělo být jasno příští týden.

Novinářům to v úterý sdělila Jitka Zinke, mluvčí Ústřední vojenské nemocnice, kde se ministr na neurochirurgické klinice léčí.

Vondra je kvůli problémům se zády od konce dubna v nemocnici. Nemohl se tak ve čtvrtek zúčastnit původně plánované sněmovní schůze k údajně předražené zakázce pro firmu ProMoPro za českého předsednictví Evropské unii, které měl Vondra na starosti. Šéfka sněmovny Miroslava Němcová (ODS) proto schůzi odročila na červen.

Lékaři nyní Vondrův stav posuzují. "A rozhodli, že budou pokračovat v léčbě konzervativní cestou. Zároveň se dohodli na úpravě léčebného programu. Do týdne dojde k posouzení, zda upravený léčebný režim přinesl očekávané výsledky a bude možné ustoupit od zvažovaného operativního zákroku," uvedla Zinke.

Vondra byl hospitalizován se stupňujícími se potížemi v oblasti krční páteře. Podle ministerstva obrany byly jeho zdravotní problémy dlouhodobé a ambulantně do nemocnice docházel již řadu týdnů před nástupem do nemocnice.

 

Právě se děje

Další zprávy