Porcování medvěda se nekoná, rozpočet se příliš nezmění

Domácí ČTK Domácí, ČTK
1. 12. 2010 12:29
Sněmovní výbor měl na stole 45 žádostí, neuspěla ani jedna
Peníze. Ilustrační foto
Peníze. Ilustrační foto | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Požadavky z regionů známé jako "porcování medvěda" narazily.

Sněmovní rozpočtový výbor dnes neodsouhlasil ani jednu z pětačtyřiceti žádostí.

Například Praha tak touto cestou nedostane požadovaných 190 milionů korun na základní školu u sportovního hřiště ve Zličíně. Brno nezískalo 82 milionů na opravu Základní školy Labská 27

V minulosti bývalo žádostí víc a žadatelé byli úspěšnější.

Desítky milionů korun takto získala například tělovýchovná jednota Orel, v jejímž čele stál bývalý poslanec KDU-ČSL a posléze TOP 09 Ladislav Šustr.

Už loni ale rozpočtový výbor neschválil ani jednu žádost a letos jednal stejně. "Žádný medvěd se porcovat nebude," řekl  předseda výboru Pavel Suchánek (ODS).

"Žádné peníze v rozpočtu na 'porcování medvěda' ani nejsou," řekl Aktuálně.cz mluvčí ministerstva financí Ondřej Jakob. "Ostatně jsme zrušili i oddělení, které mj. mělo na starosti právě toto."

Výbor podpořil jen drobné přesuny v návrhu státního rozpočtu pro příští rok. Týkají se ministerstva dopravy a ministerstva zemědělství a jsou celkem za 151 milionů korun.

Ministerstvo dopravy by mělo mít milion na podporu obnovy historických železničních vozidel na úkor položky ostatní výdaje spojené s dopravní politikou.

Na ministerstvu zemědělství by se měla zvýšit o 150 milionů korun "podpora agropotravinářského komplexu" na vrub státní politiky resortu a inspekční, kontrolní a výzkumné činnosti.

 

Právě se děje

Další zprávy