Vondra pokračuje v čistkách. Odvolal náměstka Perutku

Domácí ČTK Domácí, ČTK
22. 9. 2010 11:03
Perutka měl na starosti ekonomiku
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Ministr obrany Alexandr Vondra (ODS) dnes odvolal svého náměstka pro ekonomiku Tomáše Perutku. V tiskové zprávě to zdůvodnil vytvářením nového "akceschopného" týmu. Perutku vystřídá Libor Tejnil, který doposud zastával funkci ředitele ekonomické sekce.

"Tento krok je logickým pokračováním mého úsilí vytvořit nový akceschopný tým připravený k důležitým systémovým změnám, které nás v rezortu ministerstva obrany čekají," uvedl v tiskové zprávě ministr.

První systémové změny na ministerstvu Vondra provedl počátkem září, kdy odvolal ředitele sekce správy majetku Jiřího Krále a vytvořil novou funkci generálního sekretáře. Jím se stal Jan Vylita. Vondra také nařídil úřadu pro dohled nad akvizicemi, aby prověřil uzavřené, dojednávané i chystané kontrakty. První na řadu přijdou nákupy přes prostředníky.

Ministr Vondra musí na svém ministerstvu řešit rozsáhlý skandál s korupcí při armádních nákupech. Jde v ní o exnáměstka Jaroslava Kopřivu, který se údajně snažil za provizi zprostředkovat nákup mobilních minometů bez výběrového řízení.

Podle Mladé fronty Dnes za sebe lidovec Kopřiva na ministerstvo obrany připravoval náhradníka, kterým měl být někdejší člen KDU-ČSL a nyní vlivný člen TOP 09 Pavel Severa.

 

Právě se děje

Další zprávy