Miloš Zeman by stál o Fischera i Pecinu. Oba odmítli

Sabina Slonková, Petr Holub
22. 1. 2010 21:25
Ministr vnitra Fischerovy vlády potvrdil, že vedl s lídrem Strany práv občanů rozhovor o volbách
Miloš Zeman táhne na sněmovnu.
Miloš Zeman táhne na sněmovnu. | Foto: Jan Langer

Praha - Strana práv občanů, která je zatím spíše stranou jednoho muže - letitého šéfa ČSSD a někdejšího premiéra Miloše Zemana - hledá další známé tváře na svou kandidátku. Partaj chtěla mezi jinými ulovit čím dál populárnějšího ministerského předsedu Jana Fischera a ministra vnitra Martina Pecinu.

S oběma o tom podle zjištění Aktuálně.cz mluvil přímo Miloš Zeman. A ani u jednoho nepochodil.

"Fischer i Pecina tuto možnost jednoznačně odmítli, takže ani nedošlo na nějaké podrobnosti. Bylo to rychle uzavřeno," uvedl jeden z vlivných politiků, který je s informacemi o rozhovorech obeznámen.

Spíš jsme si povídali

Sám Pecina, který je bezpartijní a na vnitro jej vyslala ČSSD, debatu se Zemanem na téma kandidatury do Poslanecké sněmovny potvrdil. Rozhovor ale označil za neformální.

"S Milošem Zemanem jsem se skutečně setkal a podobné řeči vedl. Ale jako konkrétní nabídku bych to určitě neoznačil. Bylo to spíš povídání "máme zájem o zajímavé lidi na kandidátky"," uvedl Pecina.

O jeho jménu se v souvisloti s kandidátkou očekává spíše to, že by kandidoval za sociální demokracii. Ministr to však tento týden několikrát popřel, že by se něco takového stalo.  

Téma volby? Tabu

Premiér Fischer se konkrétní odpovědi na otázku týkající se rozhovoru o případné kandidatuře za Zemanovu stranu vyhnul.

"K tématu jsem se už vyjádřil a znovu se vyjadřovat nebudu," sdělil.

Podle všeho měl na mysli svou nedávnou reakci na spekulace, že bude v květnových volbách usilovat o poslanecký post za Kalouskovu stranu TOP 09. Fischer jednoznačně prohlásil, že nic takového v úmyslu nemá.

Podle informací Aktuálně.cz i v případě Fischera byla debata o jeho možné kandidatuře za Zemanovu stranu rychle vyřízená.

Dimitrov, Žlábek 

Strana práv občanů zahájila přípravu na volby jako jedna z prvních. 

Už oznámila, že v jejích řadách bude kandidovat například někdejší šéf Šumavského národního parku Ivan Žlábek. Do jeho strany vstoupil také současný poslanec sociální demokracie Kosta Dimitrov.

 

Právě se děje

Další zprávy