Praha zůstala v rukou ODS, radu opustil zelený Štěpánek

Michal Žák Kateřina Eliášová, Michal Žák
17. 12. 2009 9:44
Už v úterý skončila náměstkyně primátora Markéta Reedová (SNK ED)
Petr Štěpánek
Petr Štěpánek | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Radu hlavního města mají ode dneška pod kontrolou jen občanští demokraté.

Po Markétě Reedové (SNK ED) totiž dnes rezignoval i radní za Stranu zelených Petr Štěpánek.

Učinil tak na čtvrtečním zasedání zastupitelstva. Původně měli zastupitelé o jeho odvolání hlasovat, Štěpánek ale raději skončil sám.

Na závěr poděkoval za tříletou práci v radě. "Těším se na spolupráci v příštím roce, byť to bude spolupráce tvrdší, z opozičních lavic," dodal.

Nespolupracovali, tvrdí ODS

Pražští občanští demokraté oba koaliční politiky kritizovali především za to, že v některých záležitostech nezastávají názor radnice a hlasují proti většinové ODS.

Projevilo se to například v posledních dnech, kdy se začal řešit kritizovaný projekt Opencard.

Podle neoficiálních informací by Reedovou se Štěpánkem měli nahradit předseda kulturního výboru Ondřej Pech a zastupitel Štěpán Šlosár.

Reedovou nahradí Richter

Markétu Reedovou nahradí ve funkci náměstka primátora dosavadní radní pro kulturu Milan Richter.

Náměstek primátora Milan Richter
Náměstek primátora Milan Richter | Foto: Ludvík Hradilek

Převezme i její kompetence, na starost bude mít například evropské fondy, ale i protikorupční strategii. Tu Reedová dvakrát předložila radě města, radní ji ale dosud neprojednali a neschválili.

Je to jasný důkaz, že v protikorupční oblasti se na pražské radnici nechce nic dělat. Pan Richter se k materiálu protikorupční strategie na radě vyjádřil v tom smyslu, že ji sice nečetl, ale že se mu nelíbí," reagovala na svého nástupce Reedová.

"Já jsem tu strategii četl. Byla odvedena velmi významná práce, ale dovedu si představit, že t opatření lze nastavit mnohem tvrději," tvrdí Richter.

Richterovy kompetence v radě nově převezme zastupitel za ODS Ondřej Pecha, Petra Štěpánka nahradí v pozici radního Štěpán Šlosar.

 

Právě se děje

Další zprávy