Změna ve vládě. Mika střídá Dusík, nic už tomu nebrání

Pavel Baroch
12. 11. 2009 14:00
Premiér Fischer to potvrdil předsedovi zelených Liškovi
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Jmenování Jana Dusíka novým ministrem životního prostředí po Ladislavu Mikovi, který se v prosinci vrací ke své práci do Bruselu, by už nemělo stát nic v cestě.

Předseda Strany zelených Ondřej Liška uvedl, že o tom mluvil s premiérem Janem Fischerem, který proti Dusíkovi nemá žádné námitky. Právě zelení Dusíka, současného prvního náměstka ministra životního prostředí jako Mikova nástupce navrhli.

"Před posledním jednání vlády jsem se sešel s panem premiérem, který se mě zeptal na několik skutečností o panu Dusíkovi. Když jsem mu odpověděl, konstatoval, že ho uklidňuji a že s panem Dusíkem nemá problém," řekl Aktuálně.cz Liška.

Co bylo obsahem rozhovoru, ovšem Liška odmítl sdělit. "Byl to rozhovor jen mezi námi," konstatoval Liška.

Dusík pozastavil členství u zelených

Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Dusík za Stranu zelených kandidoval jako lídr v posledních eurovolbách, je tedy možné, že se hovor týkal Dusíkovy politické angažovanosti. Fischerův kabinet je totiž nepolitický, i když ministry navrhují strany.

Dusík kvůli svému pravděpodobnému jmenování ministrem životního prostředí zastavil členství ve Straně zelených, kde nezastával žádnou významnou funkci.

Současný ministr Ladislav Miko, který se vrací na místo evropského šéfa ředitelství ochrany přírodních zdrojů, ovšem ještě oficiálně nedostal žádnou zprávu o tom, že ho na ministerstvu životního prostředí skutečně vystřídá Jan Dusík.

"Oficiálně to ještě nevím," sdělil Aktuálně.cz Miko, který chce v Praze skončit posledním listopadovým dnem.

 

Právě se děje

Další zprávy