DOKUMENT: Prohlášení ČSSD k návštěvě Kutné Hory

13. 8. 2009 22:21
Přečtěte si celou reakci Jiřího Paroubka

Kategoricky odmítám jako lživé informace některých médií o mém údajném "rasistickém výroku" při mé návštěvě Úřadu práce v Kutné Hoře a žádám redakci Aktuálně.cz, která přinesla tuto lež jako první, o předložení celé nahrávky.

Při diskusi se zaměstnanci Úřadu práce jsem se dotkl problematiky řešení situace cizinců, kteří ztratili zaměstnání a nyní čelí tíživé životní situaci. Uvedl jsem, a to zcela v souladu s vládní koncepcí imigrační politiky, že stát by měl preferovat imigraci z nám blízkých civilizačních okruhů, tedy států východní a jihovýchodní Evropy, kde dochází již během jedné generace k integraci s většinovou společností a v případě ztráty zaměstnání nedochází k výrazným společenským problémům tak, jak je tomu u víceméně živelné imigrace například ze zemí jižní a jihovýchodní Asie, které jsme byli svědky v posledních letech. Opakuji, toto je zcela v souladu s platnou vládní strategií imigrace.

Po celou dobu mého vystoupení byli přítomni i svědci, včetně Milana Urbana. Hejtman David Rath dorazil se zpožděním. Žádám média, aby se do předložení důkazu redakcí Aktuálně.cz nedopouštěla šíření této lži, proti které se budu bránit všemi právními prostředky.

Jiří Paroubek, předseda ČSSD

 

Právě se děje

Další zprávy