Radek John v politice, je šéfem strany Věci veřejné

Markéta Chaloupská
27. 6. 2009 15:22
Čtyřiapadesátiletý John nedávno nuceně odešel z Novy
Radek John
Radek John | Foto: Korzo

Praha - Novým předsedou strany Věci veřejné se stal publicista, bývalá hvězda publicistického pořadu TV Nova Na vlastní oči, Radek John.

Už na začátku června představitelé Věci veřejné oznámili, že chtějí Johna postavit do svého čela v podzimních předčasných volbách do Poslanecké sněmovny.

"Velmi známá osobnost s velmi velkým kreditem," zhodnotil před časem Johna odcházející předseda strany Škárka, který Johna podpořil i dnes na stranické konferenci. "Už z dob svého působení v televizi je znám z mnoha kauz, kde se zastal běžných občanů," dodal.

Čtyřiapadesátiletý John nedávno nuceně odešel z Novy. Podle médií za tím  pravděpodobně stálo jeho angažmá ve společnosti Ora print, blízké pražskému podnikateli Romanu Janouškovi. John v ní od roku 2002 působí jako předseda představenstva.

Jako hlavní prioritu pro parlamentní volby si Věci veřejné stanovily ozdravení české ekonomiky. Chtějí tak zabránit zadlužování země. Jsou proti šrotovnému či dědické a darovací dani. Odmítají rovněž státní dotace soukromým podnikům.

Jejich šance na úspěch jsou ale zatím malé. Ve volbách do Evropského parlamentu získala strana 2,4 procenta hlasů.

 

Právě se děje

Další zprávy