Bobošíková online: Rozpis mých příjmů? Tady ho máte

Domácí Domácí
11. 6. 2009 11:02
Politička, jejíž strana ve volbách získala téměř pět procent, odpovídala online
Bývalá moderátorka, nyní politička Jana Bobošíková.
Bývalá moderátorka, nyní politička Jana Bobošíková. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Jana Bobošíková, ještě donedávna europoslankyně a lídr Suverenity, mohla být jedním z největších překvapení víkendových voleb do Evropského parlamentu.

Žena, jíž průzkumy pasovaly do role nejznámějšího lídra politické strany, totiž byla jen krůček od překročení pětiprocentní hranice, která je nutná pro zvolení do EP. Její Suverenita nakonec skončila pátá se ziskem 4,3 procenta hlasů.

Hlavu však nevěší. Postoupila do užšího výběru na post ředitele veřejnoprávní České televize. Nevyloučila ani případnou kandidaturu do podzimních předčasných parlamentních voleb.

Kde vidí příčiny neúspěchu Suverenity? A čemu by dala přednost - vedení televize, nebo kariéře političky?

Zeptat jste se jí mohli sami. Jana Bobošíková odpovídala online ze své poslanecké kanceláře od 10:00.

V několika odpovědích se věnovala programu, který Suverenita má: "Hájíme národní zájmy, odmítáme nelegální přistěhovalectví, jsme proti Lisabonské smlouvě, jsme pro vyrovnané finance, myslíme na seniory, jsme proti korupci a klientelismu..." vypočítala.

Aby dokázala, že jí jde o otevřenou politiku, vyslyšela výzvu jednoho ze čtenářů, který ji vyzval, aby podobně jako Jiří Paroubek zveřejnila své příjmy a řekla, kam peníze jdou. "59 980,- Kč, a je to voda, plyn, jídlo, školné, pojistka, atd., nevím přesně," napsala například.

Odpovědi Jany Bobošíkové čtěte zde:

Odpovězeno: 11. 06. | 10:01Autor: gina

Otázka: Dobrý den paní Bobošíková, dvě otázky - vytvořit novou politickou formaci by se povedlo ve spojení s jinými menšími stranami - uvažujete třeba o spolupráci s panem Kalouskem? Za druhé - na post ředitelky televize kandidujete - kdyby " to nevyšlo"?
Děkuji

Jana Bobošíková: Dobrý den. O spolupráci s panem Kalouskem neuvažuji, dělí nás názor na LS a církevní restituce. S jinými subjekty jednáme. Pokud jde no ředitelku ČT, slyšení je 15. 7. Nekandiduji proto, "kdyby to nevyšlo", kandiduji, protože mě ČT dlouhodobě zajímá. Souběh volebního období ředitele ČT a eurovoleb jsem si nevybrala, ani termín předčasných voleb.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:02Autor: pqml

Otázka: Budete ještě komunistka?

Jana Bobošíková: Nikdy jsem nebyla členka ani kandidátka KSČ. Nepodléhejte mediálním lžím.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:03Autor: Jitka

Otázka: Viděla bych Vás nejraději jako ředitelku ČT. Vidíte šance?
Pokud byste kandidovala do Parlamentu, jste schopna bojovat proti korupci?

Jana Bobošíková: Děkuji. Šance je 1:5. Korupci považuji za největší možné zlo pro demokracii, takže boj proti ní je samozřejmý.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:05Autor: G. Giormani

Otázka: Uvědomujete si paní Bobošíková, že máte neskonalou zásluhu na smrti Františka Oldřicha Kinského?! Vaše populistická rétrorika, kde získáváte hlasy občanů zavistivých je na roveň právě nacisticko komunistické ideologii. Jistě jste nabyla jen náhodou členkou ÚV SSM. Vaše chorobná ambicioznost přivádí

Jana Bobošíková: Dotaz je nedokončen, nemohu odpovědět, paranoidní výroky nekomentuji.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:06Autor: Filip

Otázka: Myslíte si, že je vhodné kandidovat jako politicky aktivní osoba na post generálního ředitele ČT?

Jana Bobošíková: Pokud se stanu ředitelkou ČT, okmžitě se vzdám politických aktivit, tak, jak to vyžaduje zákon. Tom jsem písemně deklarovala ve svém přihlášce.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:07Autor: vlasta zvany

Otázka: Je možné, že bude kandidovat na podzim do sněmovny? Půjdete v čele Suverenity nebo se spojíte s dalšími stranami a politiky, kteří neprošli do evropského parlamentu - s Vlastimilem Tlustým, Janem Schwippelem...

Jana Bobošíková: Suverenita s vysokou pravděpodobností kandidovat bude, pokud neuspěji v konkurzu na ředitelku ČT, se mnou v čele. Jednáme s každým, komu leží na srdci osud ČR, a kdo nepovažuje národní zájmy za neslušné slovo.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:09Autor: občan

Otázka: Co Vás nejvíce oslovilo na cestách po regionech??

Jana Bobošíková: Naprostá beznaděj lidí a nevíra v budoucnost. Hluboké zklamání z posledních dvaceti let. Pocit, že zvonili klíči zbytečně. To jsme přeci nechtěli.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:10Autor: Martin

Otázka: Dobrý den, Váš předvolební spot bych si troufnul označit za klamavý. Tvrdila jste, že LS schválily všechny strany zastoupené v PS, což není pravda, protože strana, za kterou jste kandidovala na prezidentku-KSČM byla proti LS. Jak vám tedy budoucí voliči, mezi které rozhodně nepatřím, můžou věřit?

Jana Bobošíková: Senátor KSČM Balín hlasoval pro Lisabonskou smlouvu, podívejte se na oficiální webové stránky Senátu. Věřit mi můžete.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:10Autor: Max

Otázka: Paní Bobošíková, neuvažujete náhodou o tom, že byste si dala nějaký čas pauzu od veřejného života? Nemáte pocit, že lidem začínáte lézt na nervy? Uvědomujete si, že jste vnímána jako kariérista s ostrými lokty, který je schopen čehokoliv (třeba upsat se i ďáblu), jen aby dosáhl svého?

Jana Bobošíková: Ne. Ne. Ne.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:11Autor: Jan z Rokycan

Otázka: Zdravim, nekde jste se mela vyjadrit, ze se chystate na Kandidaturu co by Tajemnice OSN, je to pravdou? Pokud Ano, preji hodne zdaru. Dekuji za Odpoved J. z. R.

Jana Bobošíková: Takovou nabídku jsem nedostala, děkuji za přání.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:18Autor: P. Chudý

Otázka: Dobrý den paní Bobošíková, chtěl bych se zeptat jak by jste definovala obsah pojmu veřejnoprávní televize a jaké kroky by jste jako ředitelka ČT prosazovala, aby došlo k plnění veřejnoprávní funkce ČT?

Jana Bobošíková: Veřejnoprávní televize je médium, zřízené veřejností, mající vlastní zákon a veřejností placené i kontrolované. Zájmu veřejnosti se tedy podřizuje i jeho obsah. Pro mě to znamená, že takové médium má informovat o klíčových věcech, týkajících se bezpečnosti, politiky, ekonomiky a zdraví, vzdělávat v klíčových oblastech rozvoje osobnosti a bavit vkusně v duchu národní a evropské kultury. Pod mým vedením by ČT musela změnit přístup k mnoha věcem, zdokonalit se, zeštíhlet a začít šetřit. Není možné, aby se škrtaly peníze Akademii věd a v ČT si management budoval kanceláře za miliony.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:18Autor: Max

Otázka: Ještě jedna věc:Uvědomujete si, že jste se stala jakýmsi neženským monstrem, které je pro (psychicky zdravé) muže skutečně odpudivé?

Jana Bobošíková: Ne. Pán je asi zbabělec...

Odpovězeno: 11. 06. | 10:19Autor: ales

Otázka: zkuste se zivit bez toho, ze Vas bude platit stat, jdete do prace nebo podnikejte a neco vytvarejte. stat je vykonna dojna krava pro vsechny mazane leply, ze?!

Jana Bobošíková: Bez státu jsem se živila řadu let a velmi dobře. Mnohem lépe, než se státem.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:20Autor: G. Giormani

Otázka: Všechna Vaše vystoupení proti Kinským byla na základě zmocnění se majetků vykonstruována a zaplacena AS lesy ČR a soudruhem Knížákem jednoznačně lživá. Brzy se o tom přesvědčíte před ESLP, kde byla žaloba před několika dny přijata jako důvodná!

Jana Bobošíková: Vůbec nevím, o čem mluvíte, nejsem účastníkem žádných soudních sporů.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:20Autor: Zuzan

Otázka: Je to vážně sílá, jak je ti uplně jedno za koho tam půjdeš, hlavně hrabat!!!!!!!!!!!

Jana Bobošíková: Nerozumím.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:20Autor: miki

Otázka: dobry den, jak se stavite k tomu, ze firma vaseho manzela a asistenta, ktera vyrabi pivni sklenice, nyni presouva vyrobu do ciny?
co reknete tem lidem, zamestnancum vaseho manzela, az prijdou o praci?

Jana Bobošíková: Manžel z firmy vystoupil, ptejte se nového majitele.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:21Autor: Karel

Otázka: Je jedno jaká funkce, ale hlavně když nese peníze.

Jana Bobošíková: Díky zam názor

Odpovězeno: 11. 06. | 10:21Autor: hávakalousek

Otázka: myslíte, že byste byla schopná postavit do voleb dostatek lídrů, kteří by přinesli úspěch. přece jen je systém voleb do sněmovny jiný než do evropského parlamentu.

Jana Bobošíková: O tom právě nyní vedu jednání. Bez kvalifikopvaných lidí nemá smysl do voleb jít, nebylo by to kredibilní

Odpovězeno: 11. 06. | 10:22Autor: Bedřich

Otázka: Dobrý den, viděl jsem Vás tento týden v diskuzi na TV Z1. Kateřina Klasnová z Věci veřejných tam hovořila o vznikající platformě středopravých stran - Občanské fórum 09. Myslím, že by takové spojení politických stran české politické scéně pomohlo. Jak se k tomu stavíte?

Jana Bobošíková: Jednáme a uvidíme. V politice prosté součty neplatí, ale spojenci jsou nutní.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:22Autor: antiHalík

Otázka: Co odpovíte na agresivní nařčení z populismu od pana Halíka?

Jana Bobošíková: Neví, že mě nařkl, pokud ano, je mi to lhjostejné...

Odpovězeno: 11. 06. | 10:23Autor: Ohař

Otázka: Paní Bobošíkovová, mně jste sympatická a věřím Vám. Snad Vás to trochu potěší (i když to, pravda, není otázka).

Jana Bobošíková: Moc Vám děkuji. Vážím si toho.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:24Autor: Jitka

Otázka: Paní Bobošíková, moc Vám to sluší. Mluvíte srozumitelně avěcně, fandím Vám a doufám, že uspějěte ve volbách. Už by bylo načase tu naši zatuchlou politickou scénu řádně provětrat. Jen bych se chtěla zeptat, jestli Vám nějakým způsobem prospěla kandidatura na prezidentku naší země .

Jana Bobošíková: Mně ne, ale prospěla České republice. Zatím nemáme podepsanou Lisab. smlouvu, která je protiústavní a může připravit lidi v pphraničí o střechu nad hlavou. Top je výsledek mé kandidatury. A pro mě je cennější, než momentální obliba.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:25Autor: Slávek

Otázka: Paní Bobošíková,
jsem přesvědčen, že byste do televize přinesla nový vzduch. Nejste úzkoprsá. Jste vzdělaná. Nejste vydiratelná, leda hlupáky, a ty správně přehlížíte. Dáte si říci, radí-li vám moudří.
Krausovi tleskal dav na V. náměstí proti vám z hlouposti.

Jana Bobošíková: Děkuji Vám. Udělám, co bude v mých silách.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:29Autor: J. Karásek

Otázka: Dobrý den, v případě Vaší účasti v předčasných volbách by mě zajímalo jaký ideový proud budete zastávat (ocenil bych, kdyby jste se vyhnula pravo-levému modelu) a co by mělo být vašimi programovými pilíři?

Jana Bobošíková: Národní zájmy, ochrana vlastnictví občanů ČR, stop masivním církevním restitucím, zvýšení konkurenceschopnosti země, návrat k vyrovanému hospodaření, úplná odluka církve od státu, přímá volba prezidenta, zrušení Senátu, většinový volební systém, vytvoření systému péče o seniory, podpora vzdělání a vědy, šrotovné ve formě počítačů s internetem pro mrozvoj vzdělanosti a informovanosti. Je tohon hodně.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:29Autor: julie

Otázka: jsem presvedcena , ze i na TEBE BUDOU LITAT VEJCE!!!

Jana Bobošíková: My si tykáme?

Odpovězeno: 11. 06. | 10:30Autor: Radek

Otázka: Dobrý den. Škoda že vám Vám to nevyšlo ve volbách do EP. Fandím Vám a snad se vám zadaří v ČT. Uvažujete kandidovat v budoucnosti?

Jana Bobošíková: Děkuji Vám. Uvažuji. Jen tak se nevzdávám.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:31Autor: Milan

Otázka: Bude se vaše strana zabývat reformou současné komunistické justice?

Jana Bobošíková: Ano. Je nutné uvažovat o odvolatelnosrti soudců a jejich zodpovědnosti. Také o věkové hranici a občanském kvalifikaci, odkdy se může člověk soudcem stát.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:32Autor: Ja

Otázka: Dobry den, chtel bych v prvni rade podekovat za hajeni nasich zajmu v otazce Lisabonske smlouvy. Neplanujete dat do dohromady s jinymi subjekty podobneho zamereni? Roztristenost je podle me jeden z hlavnich duvodu neuspechu pri volbach do EP. Preji hodne zdaru, at uz se ted vydate kamkoliv. JC

Jana Bobošíková: Máte pravdu. V současné době probíhájímjednání s názorově příbuznými subjekty.Ropztříštěnost sehrála velmi negativní roli, já se chtěla spojit vždy, ale nebyl zájem.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:32Autor: vaclav

Otázka: Dobrý den , nedejte se odradit a zkuste ještě podzimní volby

Jana Bobošíková: Pracujeme na tom. Je to velmi zodpovědné rozhodování.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:33Autor: [email protected]

Otázka: Vážená paní,
v dobrém Vám doporučuji najít si stylistu - vystupování v onom klabouku popudilo řadu žen. Zbytečně.
stetl

Jana Bobošíková: Šlo o zlomyslnost ČT, zahajovala jsem kloboukovou party manažerek a podnikatelek, ČT jsem vyšla v tom shonu vstříc na krátký rozhovor a oni od té doby tento obrázek používají jako ilustrační. Poučení prom příště. Moc Vám děkuji.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:34Autor: Jindřich

Otázka: Proč rádio Impuls zablokovalo dnešní diskusi o poplatcích u lékaře,aby se občané nemohli vyjádřit a tyto poplatky odsoudit.Toto rádio je zcela pod taktovkou ODS a jako naprosto neobjektivní by mělo být zrušeno ! Fuj a hanba !!!!

Jana Bobošíková: Nevím

Odpovězeno: 11. 06. | 10:34Autor: Bara z Chomutova

Otázka: Dobrý den, nechci Vám pokládat otázku pani Bobošíková, chci vyjádřit pouze obdiv a popřát ať se Vám daři v každé práci.

Jana Bobošíková: Moc Vám děkuji. Držte mi palce.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:35Autor: Radek

Otázka: Paní Bobošíková, nejste mi sympatická, ale proto nemusím být sprostý, jako někteří "diskutující" zde. Jste však pro mne zosobněním až patologické touhy po vlivu a ovládání druhých a takové lidi skutečně nemám rád.

Jana Bobošíková: Děkuji Vámmza názor. Druhé ovládat nechci a manipulaci odmítám. Kdybyste znal lidi z mého okolí, řekli by Vám totéž. Vše nechávám na osobních rozhodnutích každého člověka.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:36Autor: marie

Otázka: paní Bobošíková, jsem Vaše volička, bohužel bylo nás málo, ale mám dotaz, pokud uspějete na post ředitele ČT1 jste schopna zrušit reklamu na této stanici? myslím si, že tam nepatří...přeji vám hodně ÚSPĚCHU...

Jana Bobošíková: Nejsem, to by musel udělat Parlament ČR zákonem. Ale velmi bych za to lobbovala a přinášela bych poslancům odborné argumety, proč by měla reklama být zrušena. Je deformačním prvkem. Za přání Vám moc děkuji.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:37Autor: Rob

Otázka: Jste schopna pokud se dostanete do parlamentu říci v tomto zákonodárném sboru občanům této země do jakých finančních děr tečou stále peníze které se ve státní pokladně ani neohřejí? Popřípadě šlápnout na tyto kuří oka?

Jana Bobošíková: Ano. A proto se mě tak bojí.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:38Autor: Jana

Otázka: Čemu vy osobně dáváte přednost? vedení televize nebo politické kariéře? Co je pro Vás rozhodující faktor?

Jana Bobošíková: Sama si tento dotaz kladu. Rozhodujícím faktorem je mít šanci skutečně ovlivnit vývoj v České republice směrem k prosperitě a demokracii bez klientelismu a korupce.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:38Autor: Michaela

Otázka: Neuvažujete o spojení s dalšími menšími stranami, jistě by bylo více šancí na podzim! fandím Vám!

Jana Bobošíková: Děkuji, jednáme.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:40Autor: František

Otázka: Proč se nebyly strany vystupující proti lisabonské smlouvě schopny/ochotny před volbami do EP spojit do koalice? Pravděpodobně by tak uspěly a do EP se dostaly.

Jana Bobošíková: To je bohužel dotaz na zbylé strany. Já jsem navrhovala spolupráci všem, zájem měla jen Strana zdravého rozumu. A ukázalo se, že spopjenectví přineslo ovoce, byť "bramborové".

Odpovězeno: 11. 06. | 10:41Autor: Zdeněk J.

Otázka: Dobrý den. Máte nějaké hranice s kým už nemůžete spolupracovat? Narážím na to, že jste byla kanditátkou KSČM na prezidenta a také spolupracovnicí pana Železného, jehož působení stálo
občany 10 miliard Kč.

Jana Bobošíková: Kandidaturu za KSČM jsem vysvětlila, s Vladimírem Železným jsem se rozešla. V NOVÉ s ním spolupracovaly další stovky lidí.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:41Autor: Stanislav Červinka

Otázka: Před několika léty jste rozdávala výpovědi v ČT.Kdykoli Vás uvidím v televizi,je mi špatně.I ten záběr,v němž jste volal na manžela:Můžeš mi to podat lásko.Zněl neúpřimně.Ptám se Vás,máte vůbec nějaké svědomí a čest?
Všem dobrým a poctivým lidem přeji hezký den.

Jana Bobošíková: Děkuji za přání hezkého dne.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:42Autor: Havlík

Otázka: Proč jste přijala nominaci od KSČ jako jejich kandidátka na prezidenta?

Jana Bobošíková: Abych pomohla těm silám, které nechtěly Lisabonskou smlouvu. A povedlo se. Kdyby byl nyní na Hradě Jan Švejnar, už by byla podepsaná. Takto je naděje. Pokud Suverenita uspěje ve volbách, okamžitě podá ústavní stížnost.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:43Autor: Ivo Ročeň

Otázka: Dobrý den, paní Bobošíková, volila Vás celá naše rodina, jelikož si myslíme , že jste jedna z mála europoslanců, kteří se razantně staví za zájmy obyčejných českých občanů.Jelikož mám známé v pohraničí, tak vím, že obavy po přijetí LS jsou na místě. Budete kandidovat do parlamentu ČR ? Děkuji.

Jana Bobošíková: Děkuji Vám. S největší pravděpodobnostím ano. Majetek občanů ČR se MUSÍ ochránit.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:44Autor: Bobošíková

Otázka: Jedině všechno najednou, chtěla bych být prezidentkou, ředitelkou, premiérkou, předsedkyní evropské komise, případně prezidentkou USA až to vyjde a hlavně řídít celýýý vesmír!!! A nebojte se... korupce se mě vůbec netýká :D

Jana Bobošíková: nerozumím

Odpovězeno: 11. 06. | 10:44Autor: Pavel

Otázka: Čím se budete živit, když nebudete ředitelkou ČT?

Jana Bobošíková: Celý život se živím prací.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:45Autor: Templ

Otázka: Paní Bobošíková držím Vám palce a nedejte se.Udělala jste na sobě obrovský kus práce na rozdíl od ostatních. Myslím, že parlament potřebuje lidi jako jste Vy. Můžete mi prosím nastínit, proč jste se rozešla názorově se Železným po zvolení do EP?Máte ji připravenou kampan na podzimní volby?

Jana Bobošíková: Děkuji, pracujeme na tom. Pokud jde o Vladimíra Železného, rozdělil nás přístup k politice. Pro mě není lež a pohrdání lidmi součástí cesty k moci.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:45Autor: Standa

Otázka: Dobrý den paní Bobošíková...nemám otázku, jen jsem Vám chtěl vyjádřit podporu a zároveň mě mrzí, že se Solidarita nedostala nad 5% hranici...hezký den

Jana Bobošíková: Suverenita! Ale jinak Vám moc děkuji.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:46Autor: Jitka

Otázka: V jednom rozhovoru jsem četla, že pokud byste byla generální ředitelkou ČT, že byste zrušila reklamy a veřejnoprávní poplatek? Z čeho by pak ČT byla živa? Pouze z dotací od státu? Celkově klesá úroveň pořadů a pokud byste ČT vzala reklamy a poplatky, nemyslíte si, že úroveň by již byla nulová?

Jana Bobošíková: Úroveň klesám kvůli špatnému řízení, ne kvůli penězům.Vždyť ČT má větší rozpočet, než Akademie Věd ČR.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:47Autor: Janka

Otázka: Dobrý den paní Bobošíková, chtěla bych Vás touto cestou pozdravit a popřát Vám mnoho štěstí ve vaší další práci. Byla jste v eurovolbách mou favoritkou a mrzí mne, že jste se tentokrát do EP nedostala. Myslím, že by v politice mělo být mnohem více žen jako jste vy. Držím Vám palce!

Jana Bobošíková: Moc Vám děkuji a zachovejte mi přízeň.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:48Autor: Čech

Otázka: Prosím, nespojujte se se SSO. Je to nedůvěryhodná strana plná vnitřních rozporů a kariéristů. Jsou tam lidé, co prošli divnými stranami. A víte, jak se o vás před volbami vyjadřovali.

Jste jediná severenistická alternativa, tak nevytvářejte slepence a kočkopsy. Díky.

Jana Bobošíková: Děkuji za názor, nechceme se spojovat s nikým, hledáme jen programový a personální průnik. Výsledky SSO ostatně svědčí o schopnostech.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:48Autor: Lubos

Otázka: Dobry den, chci jen rici ze jste moc krasna zena. Jak to delate..?

Jana Bobošíková: Věřím na práci a na odvahu. A netrápím se věcmi, které nemohu změnit.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:48Autor: lada

Otázka: pro peníze pro sebe i rodiny jste ochotna jí kamkoliv,presidantka za KSČ s komunisty je špička ledovce.Důležitě se tvářit ale o odbornosti neni řeč - je to stejné jako zelení a biomasa.....holt když jde o prachy nusí se zkusit vše
snad mi to blbci sežerou ...otázka :nestydíte se?

Jana Bobošíková: Nemám za co.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:49Autor: Vilém

Otázka: Paní Bobošíkov, uděláte mě, jako pan Paroubek, rozpis toho, kolik si vyděláte za měsíc a kam peníze investujete? S pozdravem Vílém. Děkuji.

Jana Bobošíková: 59 980,- Kč, a je to voda, plyn,jídlo, školné, pojistka, atd, nevím přesně.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:51Autor: Eliška Z.

Otázka: Vážená paní Bobošíková, jsem si vědoma toho, že se Vás toto téma přímo netýká, ale ráda bych znala Váš názor na státní maturity, jejich průběh atd.??
Přeji Vám krásný den a předem děkuji za odpověď.

Eliška

Jana Bobošíková: Týká se mě. Trápí mě pokles vzdělanosti, jsem promznovuzavedení povinné maturity z matematiky v původním rozsahu. Státní standard pro maturity by měl existovat a měl by být náročnější než nyní. Jde o budoucí konkurenceschopnost země i lidí na globálním trhu práce.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:52Autor: i

Otázka: Čím se lišíte od ODS ? Myslím programově, samozřejmě :-)

Jana Bobošíková: Hájíme národní zájmy, odmítáme nelegální přistěhovalectví, jsme proti LS, jsme pro vyrované finance, myslíme na seniory, jsme proti korupci a klinetelismu, jsme proti masivním církevním restitucím, většinový volební systém, přímá volba prezidenta, zrušení senátu PČR. Je tohom hodně.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:53Autor: pedro

Otázka: Paní Bobošíková, doufám že uspějete ve volbě na ředitelku ČT a zrušíte ty nesmyslené povinné poplatky (reklama na ČT mi nevadí). Přeji Vám hodně úspěchů. ms

Jana Bobošíková: Děkuji. Budu se o to snažit.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:53Autor: Lucie

Otázka: Dobrý den paní Bobošíková, před časem jsem byla na akci Business Success, Exec Clubu a líbily se mi Vaše názory. Co by podle Vás měli dělat podnikatelé aby opravdu ovlivnili dění v České republice - myslím tím na politické scéně? Je ještě jiná cesta než volby? Děkuji.

Jana Bobošíková: Není. Zavolejte mi, tlf je u organizátorů a pojďte do toho se mnou.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:54Autor: Pavel

Otázka: Proč jste spolu s manželem byli za studií na VŠE tak aktivní v SSM, proč jste buzerovali ostatní studenty např. nepotvrzení žádosti o devizový příslib, nahánění na tzv. letní aktivity apod. Do této špinavé práce vás přece nikdo nenutil.

Jana Bobošíková: Nikohop jsem nebuzerovala a práce je základní hodnota.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:55Autor: Josef

Otázka: Dobrý den . Jste pro přijetí smluv o radaru?Jste pro zachováni poplatků u lékaře ?Jste pro odchod do důchodu v 65 letech? Děkuji .

Jana Bobošíková: Ne. Ne. Ano. A bohužel časem i později. Je to realita.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:56Autor: Radek

Otázka: Co říkáte na krizi? Přijeďte se podívat k nám na Olomoucko, hlavní vlna krachů firem a propouštění teprve příjde. Doporučujete v krizi šetřit, nebo dál utrácet?

Jana Bobošíková: Bude hůř. Souhlasím s Vámi. Utrácet můžete, máte-li z čeho. Nemáte-li šetřete na vdělání a na stáří a nemoci.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:59Autor: Lucie

Otázka: Dobrý den,
neumím pochopit to, že se snažíte probojovat na více (různorodých) pozic najednou- ředitelka České televize, poslankyně Europarlamentu, před rokem ještě kandidátka na prezindentku ČR za Komunisty. Toužíte po moci nebo jsou Vám všechny tyto funkce tak blízké?
Díky za odpověď.

Jana Bobošíková: Kandidaturu na prezidentku jsem vysvětlila, za souběh ČT a EP nemohu, zajímá mě obojí.

Odpovězeno: 11. 06. | 10:59Autor: Veronika

Otázka: Dobrý den paní Bobošíková,
volila jsem vaši stranu a moc me mrzi ze jste neuspeli. Preji hodne stesti do dalsího zivota.

Jana Bobošíková: Děkuji a vytrvejte. Není všem dnům kéonec.

Odpovězeno: 11. 06. | 11:02Autor: Petr.K

Otázka: Dobrý den,jste svobodná?moc se mě líbíte jako žena,děkuji a zdravím

Jana Bobošíková: Děkuji, jsem 23 let šťastně vdaná a mám dvě dospívající dcery. Všem děkuji za dotazy, čas vypršel, omlouvám se za překlepy. Držte mim palce a v říjnu volte Suverenitu.
Vaše Jana Bobošíková

 

Právě se děje

Další zprávy