Na Paroubka létala na mítinku v Kolíně vejce i rajčata

Domácí Domácí
14. 5. 2009 15:28
Paroubek lidem lže, vysvětlují útočníci své důvody
Jiří Paroubek
Jiří Paroubek | Foto: Petr Sznapka

Kolín - Předseda ČSSD Jiří Paroubek se stal ve středu večer terčem pro dva své odpůrce.

Ti na něj během předvolebního mítinku v Kolíně začali házet vajíčka a rajčata. A trefili se, poznamenává zpravodajský server iHNed.cz, který na incident upozornil.

"Udělali jsme to, protože Paroubek lže a my už jsme se nemohli dívat na to, jak to lidi poslouchají a ještě si berou balónky," řekl serveru Lukáš Botka, jeden z vrhačů.

"Nejdřív přiletělo rajče, ale to ho minulo. A pak vajíčko, to ho už zasáhlo," popsal dramatické okamžiky očitý svědek.

Lidový dům se ke všemu vyjadřuje rezervovaně. "Něco takového se říká, ale já jsem nic neviděl," reagoval například mluvčí ČSSD Ondřej Macura.

"Paroubek i jeho lidi byli pěkně naštvaní, práskli dveřmi u auta a rychle odjeli," dodal svědek.

Výtržníkům hrozí maximálně několikatisícová pokuta.

Rajčatovému "útoku" čelil Schwarzenberg

Jiří Paroubek není prvním politikem, který to od voličů "schytal".

Například loni házeli aktivisté rajčaty po tehdejším šéfovi diplomacie Karlu Schwarzenbergovi. Nelíbilo se jim, že podepsal smlouvu o umístění americké protiraketové základny v Brdech.

Ministr to tehdy komentoval s nadhledem. "Ta rajčata už nejsou, co bývala dříve. Když jste zralé rajče hodili, tak se rozpláclo. Ode mě se odrazilo, jako by bylo z gumy," řekl tehdy novinářům s tím, že demonstrantům doporučuje, aby příště "ráčili vybrat lepší kvalitu rajčat".

Exprezident Václav Havel pro změnu unikal před sprškou vajec. Snesla se na něj v Bratislavě, když se rozdělovalo Československo.

 

Právě se děje

Další zprávy