Tvrdíkův comeback. Povede kampaň oranžových

Kateřina Eliášová
18. 4. 2009 0:07
ČSSD chce uspořádat tisíce mítinků
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - ČSSD má jasno. Chce vyhrát podzimní parlamentní volby. Dnes se špičky partaje téměř jednomyslně shodly na tom, že kampaň povede Jaroslav Tvrdík.

Tvrdík není žádným nováčkem, sociálním demokratům, přesněji Jiřímu Paroubkovi radí už řadu let. V očích oranžových zazářil loňskou kampaní, která vedla k drtivému úspěchu ČSSD v krajských i senátních volbách.

"Jaroslav Tvrdík byl manažerem sociální demokracie v posledních krajských a senátorských volbách a to byl pravděpodobně největší historický úspěch, kterého jsme dosáhli. Jako manažer se opravdu mimořádně osvědčil," pěl na Tvrdíka chválu místopředseda strany Lubomír Zaorálek.

Tvrdík si vzal od vedení kampaní letos volno, eurovolby připravuje exministr Karel Březina.

"To, že do toho jdu, má jeden prostý důvod. Požádala mě o to drtivá část sociální demokracie a hejtmanů, a to hned několika výzvami. Mám zájem straně pomoci," řekl Aktuálně.cz Tvrdík.

Foto: Repro Aktuálně.cz
ODS v kampani útočí na ČSSD, trumfem má být Paroubek
Jedny volby vyhrála ČSSD s poplatky, teď zkusí krizi
ODS používá v kampani proti ČSSD variace na Hitlera
Tahač amerického střihu vystřídal populární autobus "zemák" někdejšího předsedy strany Miloše Zemana
Tahač amerického střihu vystřídal populární autobus "zemák" někdejšího předsedy strany Miloše Zemana | Foto: Attila Racek

Muž s knírkem a velkou mocí má plán

Tvrdík má v Lidovém domě pověst šedé eminence, je mu připisován velký vliv na předsedu strany Jiřího Paroubka. O své roli vedle prvního muže sociální demokracie ale příliš mluvit nechce.

Jiří Paroubek s manželkou a manžerem strany Jaroslavem Tvrdíkem.
Jiří Paroubek s manželkou a manžerem strany Jaroslavem Tvrdíkem. | Foto: Ludvík Hradilek

V hlavě už má plán, jak pomoct sociálním demokratům k vítězství.

"Rozhodně nepůjdeme cestou ODS. Pozici, kterou představil pro volby do sněmovny předseda strany Topolánek pro ODS, považuji dopředu pro ně za volební katastrofu," uvedl Tvrdík.

Topolánek Hospodářským novinám prozradil, že gró kampaně ODS bude letos spočívat ve varování před "rudým nebezpečím", přesněji spojení ČSSD a komunisty.

Tisíce mítinků

Pracujeme na programu do voleb, vymezíme naše volební poselství, a to jak negativní, tak pozitivní, přiblížil Tvrdík.

Lidé jej uslyší přímo od špiček ČSSD, které opět plánují tisíce spanilých jízd Českem.

"My chceme veřejnosti nabídnout osobní zkušenost s našimi kandidáty, chceme jít cestou tvrdé práce na ulici. Chceme, aby rozuměli tomu, co nabízíme a co naopak od nás čekat nemohou, v tom negativním slova smyslu," prozradil Tvrdík.

Staronový volební manažer také uvedl, že socialisté plánují dvojí turné. Tváří centrální kampaně bude Jiří Paroubek a místopředsedové, druhý tým povede šéf hejtmanů Michal Hašek.

"Velmi precizně se také připravujeme na televizní diskuzní pořady. Věříme, že Česká televize je opět nabídne," uvedl Tvrdík.

 

Právě se děje

Další zprávy