Malé strany pravice: Společná kandidátka

Redakce DOM, čtk
28. 1. 2006 14:10
Praha - Malé neparlamentní pravicové strany Národní sjednocení, Strana sociální spravedlnosti, Agrární strana a Dělnická strana chtějí do voleb společně jako hnutí Právo a spravedlnost.

Společné body, se kterými uskupení předstoupí před voliče, se týkají zejména podpory tradiční rodiny, boje proti korupci a kriminalitě a omezení přistěhovalectví.

"Zcela odmítáme sňatky homosexuálů nebo eutanazii, kterou vláda protlačila do trestního zákoníku," uvedl František Červenka z Národního sjednocení.

Rodinu chce uskupení podporovat například daňovými zvýhodněními, která by ale neměla sloužit jen pro "obživu asociálním skupinám obyvatelstva". Navrhuje například i vznik ministerstva pro rodinu.

Jméno seskupení si zakladatelé půjčili od polské strany, která nedávno uspěla v tamních parlamentních volbách. S ní chce také spolupracovat.

Podle předsedy Dělnické strany Tomáše Vandase by nové uskupení mělo oslovit nespokojené voliče, kteří chtějí návrat k tradičním rodinným hodnotám, zemědělce, ale i komunální politiky, jimž nevyhovuje současná práce velkých stran.

"Cílem je samozřejmě dostat se do Poslanecké sněmovny. Je jasné, že pro neparlamentní strany to bude těžké, ale spoléháme na pomoc aktivistů v regionech," uvedl Vandas.

Právo a spravedlnost, ano tradiční rodině, ne korupci a kriminalitě, jak zní celý název hnutí, bude kandidovat ve všech krajích.

 

Právě se děje

Další zprávy