Bursík poslal nevybíravý e-mail, překlikl se

red dom
25. 2. 2008 22:30
Mail vyvolal rozruch mezi zelenými
Martin Bursík při prezidentské volbě
Martin Bursík při prezidentské volbě | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Zelení, kteří v minulosti nešetřili kritikou za vulgarity ostatních politiků, mají co řešit: Vulgaritu ve vlastních řadách a dokonce "z pera" předsedy strany Martina Bursíka.

Televize Nova citovala z e-mailu, který měl Bursík napsat tuto neděli. V něm nazval kohosi "krávou", které je potřeba pohrozit "silou".

"Ona ta kráva nás už ani neumí oslovit. To je neuvěřitelný. Donutíme je ke spolupráci silou, kaťuško. Políbení, martin," citovala z Bursíkova dopisu televize, která tvrdí, že nadávka byla určena poslankyni Olze Zubové. Ta se kvůli dosud neobjasněné nemoci nezúčastnila druhé volby hlavu státu. Adresátem pak měla být předsedkyně poslaneckého klubu zelených Kateřina Jacques.

Bursík uvedl, že se mail netýkal jenom Zubové. "Já jsem někdy v noci unavený odklikl reakci, která se netýkala ani Olgy Zubové, ani nebyla určena jí," řekl Bursík.

"Dnes tento omylem zaslaný email putuje mezi členy strany i novináři. To mně je přirozeně nepříjemné a velmi mne to mrzí. Pokud vznikla souvislost mezi tímto zemitým textem a Olgou, pak se za to Olze i všem čtenářům tohoto emailu omlouvám. Hrubost mi není blízká a ani mi neimponuje. Obvykle se dokáži kontrolovat i v mezních situacích, kdy se dostávám pod rozličné tlaky. Tady se to nepovedlo, jednal jsem ve stresu, unavený a prostě došlo ve slabé chvíli ke zkratu," uvedl v prohlášení na svou obranu Bursík

Zubovou už dříve kritizoval, že se včas neomluvila z volby prezidenta. Podle Bursíka pouze poslala na poslední chvíli SMS. Zubová tvrdí, že nebrali ohled na její zdraví.

 

Právě se děje

Další zprávy