Alexandr Vondra letěl vládním strojem na fotbal

eli
1. 12. 2007 9:51
Měl jsem jednání, tvrdí Vondra

Praha Další politik zřejmě zneužil vládní letku k soukromým účelům. Vicepremiér vlády Alexandr Vondra si ze služební cesty v Bulharsku "zaletěl" na fotbalové utlání Slavie Praha v Bukurešti. Píší to Lidovky.cz.

Ministr tvrdí, že měl v Bukurešti dvě "důležité schůzky". Až po nich, když už tam prý musel být, si našel čas na fotbal.

"V úterý ve čtyři jsme ze setkání předsedů vlád zemí Středoevropské iniciativy v Sofii, kde jsem od pondělí zastupoval premiéra Topolánka. odlétali do Bukurešti. Tam byla naplánována schůzka s vládním zmocněncem pro přípravu zasedání NATO, které bude v dubnu 2008 právě v Bukurešti. Máme zájem na tom, aby summit dopadl dobře, protože se bude jednat o radarové ochraně," řekl Lidovým novinám  Vondra, který připravoval stejný summit v Praze v roce 2002.

Vládní speciál "otočil" i Topolánek

Vondra je v krátké době druhý politik, který zneužil letku k soukromým účelům. Premiér Mirek Topolánek zase nedávno nařídil na cestě z Bulharska do Prahy "mezipřistání" v Innsbrucku. Prý tam měl schůzku s velvyslancem Janem Koukalem. Média spekulují, že si byl zalyžovat.

Jak je možné, že vládní airbus změnil směr letu chtějí vědět opoziční poslanci, kteří budou premiéra příští týden interpelovat.

 

Právě se děje

Další zprávy