Premiérova přítelkyně Talmanová porodila syna

Redakce DOM
25. 7. 2007 9:30
Místopředsedkyně sněmovny má Nicolase Topolánka
Mirek Topolánek s Lucií Talmanovou společně na premiéře v kině.
Mirek Topolánek s Lucií Talmanovou společně na premiéře v kině. | Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Praha - Premiérovi Mirku Topolánkovi a jeho přítelkyni - místopředsedkyni sněmovny Lucii Talmanové (ODS) - se v úterý v podvečer narodil syn.

Příjmení bude mít dítě po otci, uvedl internetový server Mladé fronty Dnes: "Malý Nicolas přišel na svět v 16.47. Měří 51 centimetrů a váží tři kilogramy."

Zprávu o narození syna ministerského předsedy potvrdila i mluvčí vlády Jana Bartošová. Server doplnil, že Talmanová rodila v Praze U Apolináře, premiér měl být u porodu.

"Mluvil jsem s ním, když držel miminko v náročí. Byl dojatý, měl velkou radost...," popsal pocity premiéra jeho přítel a poradce Marek Dalík v rozhovoru pro Rádio Impuls.

Mirek Topolánek přiznal na konci loňského roku roku manželskou krizi.

Později vydal veřejné prohlášení, v němž uvedl, že už nebydlí se svou manželkou Pavlou. "Došlo tedy k odluce. V současné době přechodně bydlím se svojí partnerkou Lucií Talmanovou," napsal Topolánek.

Prohlášení vydal v době, kdy už Talmanová potvrdila, že čeká dítě. Na konkrétní dotaz deníku Aktuálně.cz, zda je otcem dítěte, tehdy premiér prostřednictvím svého mluvčího Martina Schmarcze vzkázal, že si hodlá bránit zbytky svého soukromí.

"K otázkám tohoto typu se nebude vyjadřovat," řekl Schmarcz. "Nedotýká se to jeho politické práce a funkce premiéra. A neovlivňuje to jeho výkon."

Talmanová, které bude v srpnu 40 let, je prvorodičkou.

Pro jedenapadesátiletého Topolánka jde o čtvrté dítě. Z manželství s Pavlou, které dosud nebylo rozvedeno, má dvě dospělé dcery a dospívajícího syna.

 

Právě se děje

Další zprávy