Ministr Rath na Macka žalobu nepodá

Red, čtk
21. 5. 2006 17:47
Praha - Ministr zdravotnictví David Rath dnes řekl, že na bývalého místopředsedu ODS Miroslava Macka trestní oznámení za fyzické napadení nepodá.

Bezprostředně po Mackově útoku, jehož terčem se stal na sobotním sněmu zubařů, Rath zvažoval, že se na policii obrátí, pak si to ale rozmyslel.

"Já jsem nad tím přemýšlel a mně Macek přijde fakt jak vyšinutý chudák a je mi ho spíš líto, takže přemýšlím, že já osobně v této věci nic podnikat nebudu," řekl ministr.

"Tak nereaguje normální člověk," dodal Rath.

Špičky ODS vzkázaly Mackovi: Odejdi

Předseda občanských demokratů Mirek Topolánek vyzval Miroslava Macka, aby kvůli svému sobotnímu napadení ministra zdravotnictví Davida Ratha zvážil členství v ODS. Macek to odmítl.

Podobně se k celé kauze vyjádřil i místopředseda ODS Petr Nečas."Ta reakce Macka byla absolutně neadekvátní," řekl například Topolánek. Exekutor včerejší facky Miroslav Macek sdělil, že nemá žádné důvody k vystoupení ze strany a neuvažuje o tom. "Za svým činem si stojím, všichni mi dají za pravdu," řekl Macek.

Macek vlepil ministru zdravotnictví Rathovi na sněmu stomatologů pohlavek, čímž si podle svých slov vyřizoval osobní spor s ministrem. Spor mezi oběma politiky se rozhořel poté, co Rath před časem v novinovém rozhovoru prohlásil, že si Macek vzal svou současnou ženu pro peníze. Macek na svých inernetových stránkách vzápětí ministru vzkázal, že si to s ním vyřídí.

Podle Ratha bylo Mackovo včerejší chování ukázkou zbabělosti, protože ho napadl zezadu. Předseda ČSSD Jiří Paroubek v televizní diskusi zopakoval, že Mackův útok měl politický podtext. Domnívá se, že Macek je jedním z "mozků ODS". Už v
sobotu stranu obvinil z tichého souhlasu s nenávistí a násilím směřovaným proti levici.

 

Právě se děje

Další zprávy