Čeká nás jeden slunečný den, pak opět mraky. A zas zima

Dagmar Honsová, Meteopress
8. 4. 2013 6:45
Teploty se v příštím týdnu vyšplhají nad 10 °C, skončí ranní mrazíky
Foto: Ondřej Besperát

Česká republika - Nový pracovní týden konečně přinese oteplování. V odpoledních maximech budou teploty stoupat přes 10 °C a jeho konec přinese v maximech až 15 °C. Také nejnižší ranní teploty budou od středy zůstávat nad bodem mrazu.

Zatímco v pondělí bude převážně slunečno, už od úterý budeme potřebovat deštníky a postupně bude pršet i na horách.

Podle dlouhodobých předpovědí to ale vypadá, že se z teplot přes 10 °C nebudeme radovat dlouho, další týden zřejmě opět přinese ochlazení.

V noci z neděle na pondělí a z pondělí na úterý se místy tvořilo náledí, někde i mrznoucí mlhy. Pondělní ráno odstartuje mrazivými teplotami, v minimech naměříme až -7 °C, zpočátku dne bude skoro jasno až polojasno, během odpoledne bude docházet od západu k přibývání oblačnosti. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 5 až 9 °C.

V úterý bude oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky, na horách i srážky smíšené. Nejnižší noční teploty budou klesat k +1 až -3 °C, odpolední maxima vystoupí na 8 až 12 °C.

Ve středu bude oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky, na horách opět srážky smíšené. Nejnižší noční teploty budou klesat ke 4 až 0 °C, nejvyšší denní vystoupí na 9 až 13 °C.

Předpověď počasí
Autor fotografie: Aktuálně.cz

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, opět se bude místy vyskytovat déšť nebo přeháňky. Noční teploty klesnou na 4 až 0 °C, odpolední vystoupí k 11 až 15 °C.

V pátek bude oblačno až zataženo, místy občasný déšť. Noční teploty budou klesat k 6 až 2 °C, odpolední vystoupí na 11 až 15 °C.

Také víkend bude převážně oblačný, ojediněle s přeháňkami. Odpolední teploty budou stoupat k 10 až 15 °C. Poté se zřejmě začne opět ochlazovat.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Jaké bude počasí?

 

Právě se děje

Další zprávy