Počasí chystá překvapení. Sněžit bude nejen na horách

Dagmar Honsová, Meteopress
23. 10. 2012 9:08
Inverzní počasí ukončí středa, sněžení koncem týdne přijde i do středních poloh
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Thinkstock

Praha - Konec týdne přinese výraznější ochlazení, můžeme se těšit i na sníh. Sněžení postupně začne od vyšších poloh, přechodně se objeví i ve středně položených oblastech.

V úterý bude ještě převážně zataženo s nízkou oblačností a mlhavo, místy nás čeká mrholení. V některých oblastech se nízká oblačnost rozpustí a bude jasno.

Inverzní charakter počasí ukončí ve středu přechod slábnoucí studené fronty.

V úterý vystoupají nejvyšší teploty při slunečné obloze k 15 až 19 °C, při nízké oblačnosti a mlze se budou držet okolo 11 °C. Teplota v 1000 m na horách se bude při slunečné obloze pohybovat kolem 18 °C.

Vát bude slabý východní vítr o rychlosti do 4 m/s. V místech s nízkou oblačností a mlhou bude zejména po ránu dohlednost téměř nulová, zatímco v horských oblastech je až 75 km/h.

Krásy podzimu. Prohlédněte si fotogalerii:

S nízkou oblačností souvisí i místy zhoršené rozptylové podmínky - koncentrace prachových částic místy převýší své imisní limity a bude snížená dohlednost.

Ve středu bude zpočátku dne ještě zataženo,  na horách a místy i v nižších polohách slunečno. Postupně bude docházet k přibývání frontální oblačnosti. Odpolední teploty vystoupají na 12 až 16 °C.

Předpověď počasí
Autor fotografie: Aktuálně.cz

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, místy slabý déšť. Denní teploty se zastaví mezi 11 až 15 °C.

Studená fronta začne počasí na území Česka výrazněji ovlivňovat během pátečního dne. V pátek tak bude převážně zataženo s deštěm, odpolední teplota se zastaví mezi 5 až 9 °C.

Další ochlazení pak přinese víkend. To by mělo oblačnosti částečně ubývat, přeháňky se budou vyskytovat místy, od vyšších a postupně od středních poloh budou sněhové.

Odpolední teploty se o víkendu zastaví nejčastěji mezi 3 až 7 °C, po ránu se budou pohybovat většinou pod bodem mrazu.

 

Právě se děje

Další zprávy