Bude horko. Česku se o víkendu splní Cimrmanův sen

Dagmar Honsová, Meteopress
26. 4. 2012 10:30
Loňský červenec přinesl jen pět teplejších dnů, než budou ty víkendové
I když někteří budí dojem, jako by pláž vůbec neopouštěli.
I když někteří budí dojem, jako by pláž vůbec neopouštěli. | Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Česká republika - Ještě jsme si pořádně neužili jaro a už se zdá, že se nezadržitelně blíží léto.

Od čtvrtka totiž začíná do Česka proudit teplý vzduch od jihu, který přinese výrazně nadprůměrné teploty. Ty se budou o víkendu zastavovat těsně pod hranicí tropických 30 °C.

Česko tak může mít aspoň na pár dní pocit, že má moře. Bude tady teplejí než na mnohých místech u Středozemního moře.

Od pátku očekáváme četné teplotní rekordy, ty z pražského Klementina jsou pro konec dubna až z roku 1800, kdy teplota dosáhla 28,6 °C.

Loňský červenec přinesl jen pět teplejších dnů, než čekáme nyní o víkendu.

Od čtvrtka do soboty bude na obloze převládat slunečná, jasná nebo polojasná obloha, ojedinělé bouřky nebo přeháňky přinese v odpoledních hodinách až neděle.

Předpověď počasí
Autor fotografie: Aktuálně.cz

Ranní teploty porostou z pátečních 7 až 3 °C po víkendových 13 až 9 °C. Čtvrteční odpolední teploty budou kulminovat na 20 až 24 °C, v pátek to bude 23 až 27 °C a o víkendu očekáváme teploty v maximech mezi 24 až 29 °C.

Teploty konce dubna budou lákat k vodě. Na koupání to ale zatím nebude. Její teplota se v řekách a vodních nádržích pohybuje nejčastěji mezi 8 až 11 °C.

Takto se vyvíjely dubnové teploty. Červená přímka označuje maximální teploty, modrá minimální. Světlejší odstíny pak vždy ukzují očekávaná víkendová čísla.
Takto se vyvíjely dubnové teploty. Červená přímka označuje maximální teploty, modrá minimální. Světlejší odstíny pak vždy ukzují očekávaná víkendová čísla. | Foto: Dagmar Honsová, Meteopress

 

Právě se děje

Další zprávy