Svatý Martin přivezl mrazy. Vydrží i příští týden

Dagmar Honsová, Meteopress
11. 11. 2011 11:45
Také víkend a začátek příštího týdne přinese mrazivá rána, oblohu ale rozzáří slunce
Listí k podzimu prostě patří, když se na něm ještě udělají kapičky vody...je to hned zajímavější! (foceno v Táboře)
Listí k podzimu prostě patří, když se na něm ještě udělají kapičky vody...je to hned zajímavější! (foceno v Táboře) | Foto: J. Jelínková

Praha - Místo bílé pokrývky přinesl sv. Martin na většinu území mráz. Ten se v ranních hodinách udrží i přes víkend, ve dne ale bude většinou jasno.

Nejnižší teplota vzduchu byla v pátek naměřena v osadě Jizerka, kde hodnoty klesly až na -11 °C, na hřebenech Jeseníků a Beskyd klesala rtuť teploměru k -7 °C, Desná-Souš hlásila -6 °C, Bedřichov -6 °C, Jihlava -5,6 °C, Havlíčkův Brod -5 °C, Rychnov nad Kněžnou -4,5 °C a Žatec -4 °C.

Podobně studená rána při vyjasnění očekáváme také o víkendu.

Víkendové nejnižší ranní teploty klesnou k 0 až -4 °C, tepleji bude jen v místech s nízkou oblačností. Nejvyšší odpolední teploty při skoro jasné obloze vystoupí ke 4 až 8 °C.

Ani první polovina nového pracovního týdne nepřinese změnu počasí, převažovat bude slunečné a suché počasí. Po ránu budou klesat teploty k -1 až -6 °C, odpolední dosáhnou ke 3 až 7 °C.

Sv. Martin letos na bílém koni naposledy přijel v roce 2007, v roce 2009 sněžilo 11. listopadu na vrcholcích hor.

V roce 2008 přijel Martin do horských oblastí s 12hodinovým zpožděním. Naopak nejtepleji bylo na 11. listopadu v roce 1977, to se ojediněle teplota vzduchu zastavila až přes 17 °C.

 

Právě se děje

Další zprávy