Připravte si deštníky, přijde oteplení, inverze a déšť

Dagmar Honsová, Meteopress
23. 10. 2011 12:10
O víkendu klesly ranní teploty až k -10 °C
Foto: Reuters

Praha - Zatímco víkendová rána přinesla na většinu území mrazivé teploty a ojediněle padaly minimální teplotní rekordy, nový pracovní týden přinese oteplení.

Nejnižší teplota byla v sobotu a v neděli naměřena na Jizerce a klesala k -10 °C.

Inverzní charakter počasí, kvůli kterému očekáváme na většině území zataženo s nízkou oblačností, bude ve středu narušen přechodem okluzní fronty, která se bude nad naším územím rozpadat.

Nový pracovní týden bude větrný: čerstvý jihovýchodní vítr bude v nárazech dosahovat rychlosti až 20 m/s.

Počasí příští týden

Pondělní nejnižší ranní teploty budou většinou klesat k 6 až 2 °C, v místech s jasnou oblohou k 0 °C. Během dne bude zataženo s nízkou oblačností a mlhavo, místy s mrholením. Ojediněle se zatažená obloha protrhá na polojasno nebo jasno. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 5 až 9 °C, při malé oblačnosti až na 15 °C.

V úterý bude oblačno až zataženo, místy s dešťovými přeháňkami nebo mrholením. Noční teploty budou klesat k 7 až 3 °C, denní teploty vystoupí na 6 až 10 °C.

Ve středu a ve čtvrtek bude převážně zataženo, na většině území s deštěm. Noční teploty očekáváme mezi 9 až 4 °C, denní mezi 7 až 11 °C, ve čtvrtek až 13 °C.

Od pátku budou srážky ustávat, v horských oblastech a ojediněle i v nížinách očekáváme polojasno, jinak bude zataženo a mlhavo. Odpolední teploty se zastaví mezi nejčastěji 7 až 13 °C.

 

Právě se děje

Další zprávy