Hory pokryl sníh, víkendové slunce a 15 °C ho rozpustí

Dagmar Honsová, Meteopress
20. 10. 2011 10:06
Rána budou mrazivá, odpolední teploty se v sobotu a neděli vyšplhají k 10 až 12 °C
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Reuters

Praha - Hory v Česku přikryl sníh. Do Krušných hor, Krkonoš, Jeseníků a na Šumavu dorazilo během středy a noci na čtvrtek sněžení a mrznoucí déšť.

Ve čtvrtek ráno sněžilo v nejvyšších místech Beskyd, kde leží asi 2 cm bílé pokrývky. O víkendu ale začne odtávat.

Počasí na konci týdne a během víkendu bude jako přes kopírák připomínat průběh závěrů předešlých sedmi dnů. 

Už ve čtvrtek odpoledne se začne do střední Evropy od západu rozšiřovat oblast vysokého tlaku vzduchu, která přinese převážně slunečný víkend s mrazivými rány a ojediněle mrznoucí mlhy.

Páteční a sobotní ráno bude mrazivé. Nejnižší teploty klesnou k - 4 až 0 °C. Odpolední maxima se zastaví mezi 6 až 10 °C. Obloha bude jasná nebo polojasná, pouze po ránu ojediněle s mrznoucími mlhami.

Také v neděli bude jasno až polojasno, po ránu už místy mlhy nebo nízká oblačnost, která se ojediněle udrží po celý den.  V místech s malou oblačností budou ranní teploty klesat pod bod mrazu. Tam, kde bude zataženo s nízkou oblačností, se budou pohybovat kolem +1 °C.

Nejvyšší odpolední teploty vystoupí při slunečné obloze k 8 až 12 °C, v místech s nízkou oblačností bude chladněji.

Od pondělí začne míst s celodenní zataženou oblohou přibývat. Ojediněle může oblačnost provázet i mrholení. Jinak bude jasno až polojasno. Ranní teploty se budou většinou pohybovat nad bodem mrazu mezi 6 až 1 °C a odpolední se při slunečné obloze vyšplhají až na příjemných 15 °C.

 

Právě se děje

Další zprávy