Svetry ze skříní. Po babím létě přichází ochlazení

Dagmar Honsová, Meteopress
3. 10. 2011 0:01
Na konci týdne teploty poklesnou až o patnáct stupňů

Praha - Zatímco počátkem tohoto pracovního týdne ještě naměříme letní teploty v maximech na 27 °C, konec týdne přinese výrazné ochlazení - teploty půjdou místy dolů až o 15 °C.

Ochlazení a konec babího léta přinesou dva přechody studených front - ta první, slabá, začne počasí na území Česka ovlivňovat ve středu, druhý přechod studené fronty očekáváme během noci ze čtvrtka na pátek.

První pracovní říjnový den začne slunečnou oblohou, ojediněle s mlhami nebo nízkou oblačností. Nejvyšší odpolední teploty se zastaví na letních hodnotách mezi 23 až 27 °C a místy tak budou opět padat teplotní rekordy. Slunečná obloha vydrží také během úterý - to bude jasno až polojasno, pouze po ránu ojediněle s mlhami.

Nejvyšší odpolední teploty se zastaví mezi 21 až 25 °C, ranní minima klesnou na 12 až 8 °C. Ve středu už bude polojasno až oblačno, v horských oblastech ojediněle přeháňky. Ráno naměříme teploty mezi 12 až 8 °C, odpoledne vystoupí rtuť teploměru mezi 18 až 22 °C. Také zpočátku středy bude polojasno až oblačno, ojediněle s mlhami.

Večer bude od severozápadu až západu docházet k přibývání oblačnosti s občasným deštěm. Ranní teploty klesnou ke 12 až 8 °C, odpolední se zastaví mezi 18 až 22 °C. 

Konec týdne už bude převážně ve znamení velké oblačnosti, místy s deštěm nebo přeháňkami, které se o víkendu budou měnit na vrcholcích hor na srážky smíšené. Kvůli studenému severozápadnímu proudění se ochladí - ranní teploty se budou pohybovat jen mezi 9 až 5 °C, odpolední vystoupí na 10 až 15 °C.

 

Právě se děje

Další zprávy