Jak bude dalších 30 dní? Ledoví muži zaženou léto

Dagmar Honsová, Meteopress
10. 5. 2011 17:13
Koncem týdne klesnou denní teploty až na 14 °C a přijde déšť

Česká republika - Radost z letního počasí, které do Česka dorazilo začátkem týdne, dlouho nevydrží.

S příchodem ledových mužů dojde k ochlazení a na opravdové teplo si budeme muset počkat až na úplný závěr května.

Srážkově i teplotně bude následujících třicet dnů průměrných. Zemědělské sucho panuje nejen u nás, ale nad většinou střední Evropy, a to zejména kvůli suchému únoru a dubnu.

11. až 20. května

Zpočátku období bude převážně skoro jasno až polojasno, ojediněle se vyskytnou přeháňky nebo bouřky.

Předpověď počasí
Autor fotografie: Aktuálně.cz

Postupně začne přibývat oblačnosti i přeháněk, zpočátku se ojediněle objeví i bouřky. Koncem týdne začne oblačnost částečně ubývat.

Noční teploty vystoupají zpočátku a koncem období na 10 až 4 °C, uprostřed období pak 12 až 8 °C. Denní teploty budou zpočátku období 22 až 27 °C a postupně klesnou na 14 až 20 °C.

21. až 31. května

Během týdne bude především oblačno s občasnými přeháňkami nebo deštěm. Postupně začne oblačnost ustupovat a přeháňky se objeví jen lokálně - výjimečně se může jednat o bouřky.

Nejnižší ranní teploty se budou pohybovat v intervalu 10 až 4 °C. Přes den vystoupá rtuť na teploměru k 20 °C, ke konci týdne dokonce až na 25 °C.

1. až 10. června

Zpočátku období bude převážně oblačno, místy se objeví déšť, přeháňky nebo ojediněle bouřky. Oblačnost bude nadále zvolna ustupovat. Ranní teploty budou v rozmezí 12 až 6 °C. Denní vystoupají ke konci období až na 26 °C.

 

Právě se děje

Další zprávy