Apríl pokračuje, ve čtvrtek teploty vyskočí na 25 °C

Dagmar Honsová, Meteopress
7. 4. 2011 13:15
Zatímco ve čtvrtek se můžeme dočkat teplotních rekordů, od pátku přijde prudké ochlazení
Ve čtvrtek bude nejtepleji opět v Praze a ve Středočeském kraji, možná padne i 50 let starý rekord.
Ve čtvrtek bude nejtepleji opět v Praze a ve Středočeském kraji, možná padne i 50 let starý rekord. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Scénář počasí v druhé polovině týdne bude nápadně kopírovat počasí začátku dubna. Se čtvrtkem přichází druhý letní den s teplotami okolo 25 °C, v pátek a o víkendu se výrazně ochladí.

Změny oblačnosti i přechodné čtvrteční oteplení jsou důsledkem přechodu jednotlivých frontálních systémů.

Během středy přinesl více oblačnosti přechod teplé fronty dále do východní Evropy. Poté k nám dočasně proniká teplý vzduch, ale už během čtvrtečního večera přejde přes Česko studená fronta od západu.

Ve čtvrtek bude méně oblačnosti zpočátku dne - polojasno, během odpoledne bude docházet od západu k přibývání oblačnosti s přeháňkami a ojediněle se mohou vyskytnout i bouřky. Už ráno bylo teplé s minimem mezi 13 až 9 °C, odpolední teploty se zastaví na 21 až 25 °C.

Předpověď počasí
Autor fotografie: Aktuálně.cz

Nejvýše se rtuť teploměru zřejmě opět zastaví v Praze a ve Středočeském kraji. Teplotní rekord pro 7. dubna je z pražského Klementina 50 let starý, a to na hodnotě 24,9 °C, takže bude jeho případné překročení napínavé.

Konec týdne bude ve znamení oblačné až polojasné oblohy, místy s přeháňkami. Odpolední teploty se budou zatavovat mezi 11 až 15 °C. Místy se tak během 24 hodin ochladí až o 10 °C.

 

Právě se děje

Další zprávy