Pošmourné počasí po neděli končí, přijde mráz až -14 °C

Dagmar Honsová, Meteopress
19. 2. 2011 19:53
Počátkem příštího týdne srazí jasná obloha ranní teploty hluboko pod nulu
Olympijské středisko v Cypress Mountain.
Olympijské středisko v Cypress Mountain. | Foto: Reuters

Česko - Pochmurné monotónní počasí těchto dní v neděli skončí, o něco později, než jak sdělovaly původní předpovědi. Obloha se alespoň částečně rozjasní na počátku nového týdne, bude ale o hodně větší zima.

Do České republiky přichází výběžek vyššího tlaku vzduchu od severu.

Oblačnosti začalo ubývat už v sobotu, i když pomaleji. Vlivem jejího úbytku v nočních hodinách klesnou nedělní teploty až k -8 °C. Výrazněji se však ochladí až v posledním únorovém týdnu.

Rozptylové podmínky se mají postupně zlepšovat. Během pátečního rána byla vyhlášena smogová situace v Moravskoslezském kraji, kde koncentrace prachových částic převyšují své imisní limity i třikrát.

Špatné rozptylové podmínky jsou také v Praze, Středočeském, Olomouckém a místy i Plzeňském kraji.

Méně oblačnosti o víkendu

Předpověď počasí
Autor fotografie: Aktuálně.cz

V neděli čekáme polojasno až oblačno, v ranních hodinách musíme počítat s mrznoucí mlhou. Během dne může slabě sněžit. Ranní teploty klesnou na -4 až -8 °C a odpolední vystoupí na -2 až 2 °C.

Počátkem nového pracovního týdne bude oblačnosti ještě méně. Ranní teploty klesnou až na -14 °C. Ochlazení pocítíme také v odpoledních teplotách, které se zastaví mezi -4 až 1 °C.

V dalších dnech pak ale bude oblačnosti i sněžení více. Prozatím to vypadá, že se jarního počasí a oteplení nedočkáme ani na přelomu února a března.

 

Právě se děje

Další zprávy