Přes noc napadne místy 10 centimetrů, sněžit bude i dál

Dagmar Honsová, Meteopress
23. 1. 2011 16:34
Předpověď: Poslední lednový týden přinese převážně velkou oblačnost a sněžení
Luční Bouda v Krkonoších - 1413 m. n. m.
Luční Bouda v Krkonoších - 1413 m. n. m. | Foto: ČHMÚ

Česko - Po několikadenním období s rozkolísanými teplotami se do České republiky vrátila zima.

Nedělní nejnižší ranní teploty v místech se zmenšenou oblačností klesaly až k -15 °C. V Černé v Pošumaví naměřili -17 °C, ve Vyšším Brodě a na Šindelové k -15 °C a na stanici Neumětely k -11 °C.

Sněžení a déšť

Po nedělním přechodu okluzní fronty od severu, která přináší postupně sněžení, se do Česka přechodně rozšíří výběžek vyššího tlaku vzduchu. V pondělí přinese proměnlivou - převážně zmenšenou - oblačnost.

Jinak ale bude v novém pracovním týdnu převládat velká oblačnost se sněžením, v úterý a ve středu očekáváme přechodně v nížinách i déšť, který může namrzat.

Do pondělního rána napadne v horských oblastech na severu území kolem 10 cm sněhu, v nižších polohách od 1 do 5 cm.

Díky zvětšené oblačnosti nebudou během pracovního týdne nejnižší ranní teploty klesat tak hluboko, měly by se držet maximálně do -10 °C. Až nový víkend přinese mrazivější ranní teploty, mohlo by být až -14 °C.

Předpověď den po dni

Pondělní nejnižší ranní teploty budou klesat k -3 až -7 °C, odpolední se zastaví mezi -4 až 0 °C. Místy se vyskytne občasné sněžení nebo sněhové přeháňky.

V úterý a ve středu bude zataženo až oblačno s občasným sněžením, v nížinách postupně se srážkami smíšenými nebo s deštěm. Ranní teploty v úterý klesnou k -2 až -6 °C, na Moravě a ve Slezsku až k -10 °C, ve středu k 0 až -4 °C.

Odpolední teploty se budou zastavovat mezi -3 až 2 °C.

Ve čtvrtek a v pátek bude sněžit i v nížinách.

Během pátečního odpoledne bude docházet k ubývání oblačnosti a ustávání sněžení. Ranní teploty klesnou k -3 až -8 °C. Odpolední teploty se zastaví mezi -4 až 0 °C.

O víkendu bude přechodně oblačnosti méně, ranní teploty mohou při vyjasnění klesat pod -10 °C a také odpolední teploty budou zůstávat pod bodem mrazu.

 

Právě se děje

Další zprávy