Měsíční předpověď: O víkendu +10 °C, pak začne sněžit

Dagmar Honsová, Meteopress
11. 1. 2011 10:44
Nadcházející týdny budou teplotně nadprůměrné

Praha - Počasí z kraje nového roku připomíná svojí nevyzpytatelnou povahou spíše to aprílové.

Silné mrazy s ledovkou vystřídala obleva, kvůli níž stouply hladiny řek.

Předpověď na následující měsíc slibuje teplotně nadprůměrné období. Množství srážek bude v rámci ročního období v normálu.

V druhé polovině tohoto týdne zaznamenáme zřejmě nejteplejší dny letošního ledna. O víkendu by se odpolední teploty místy měly zastavit až na 10 °C, zřejmě budou místy padat i teplotní rekordy.

S teplotami přes 10 °C jsme se v první polovině ledna setkali v letech 2007, 2005 nebo 1993.

Druhá polovina tohoto týdne ale bude i větrná - čerstvý jihozápadní vítr bude v nárazech dosahovat rychlosti kolem 70 km/h. Čerstvý vítr tak bude snižovat naši pocitovou teplotu až o 2 °C.

Předpověď na měsíc

Od 11. do 20. ledna

Bude oblačno až zataženo, občas déšť nebo přeháňky, na horách sněhové. Uprostřed období čekáme oblačné až polojasné počasí. Srážky se budou objevovat jen ojediněle. Místy mlhy nebo nízká oblačnost.

Předpověď počasí
Autor fotografie: Aktuálně.cz

Noční teploty se budou pohybovat mezi 5 až -2 °C, denní počátkem a koncem období 0 až 5 °C, uprostřed období 5 až 10 °C.

Od 21. do 31. ledna

Oblačno až zataženo, místy s občasným sněžením nebo sněhovými přeháňkami, v nižších a středních polohách přechodně srážky dešťové, smíšené nebo mrznoucí.

Koncem období přijde částečné zmenšování oblačnosti a ustávání srážek. Po ránu budou ojediněle mrznoucí mlhy nebo nízká oblačnost. Ranní teploty mezi -1 až -6 °C, denní od -3 do 3 °C.

Od 1. do 10. února

Bude oblačno až zataženo, na horách s občasným sněžením, v nížinách přechodně srážky smíšené nebo mrznoucí. Ranní teploty klesnou na -2 až -7 °C, při vyjasnění až -9 °C. Denní teploty -2 až +4 °C.

 

Právě se děje

Další zprávy