Středa - den, kdy napadne sníh, a to nejen na horách

Dagmar Honsová, Meteopress
18. 10. 2010 16:15
Ranní teploty budou klesat pod nulu
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Reuters

Praha - Počátek nového pracovního týdne přinese přechodně méně oblačnosti, ale ve středu přejde přes Česko výrazná studená fronta, která přinese velkou oblačnost, další ochlazení a na většinu území srážky, které budou postupně od středních poloh sněhové.

V pondělí bude převážně polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. Na Moravě a ve Slezsku bude oblačnosti více - oblačno až zataženo a přeháňky místy. Na vrcholcích hor očekáváme srážky sněhové. Odpolední teploty vystoupí na 6 až 10 °C.

Také v úterý bude polojasno až oblačno, ojediněle s přeháňkami. Ranní teploty budou klesat ke 3 až -1 °C, odpolední vystoupí na 7 až 11 °C.

Ve středu bude převážně zataženo na většině území s občasným deštěm, od vyšších poloh sněžením. Ranní teploty se budou pohybovat v intervalu 3 až -1 °C, odpolední vystoupí na 4 až 8 °C.

Ve čtvrtek a v pátek bude oblačno až zataženo, místy s přeháňkami od středních poloh sněhovými. Ranní teploty opět klesnou ke 3 až -1 °C, odpolední vystoupí jen na 2 až 6 °C.

Také víkend bude převážně ve znamení velké oblačnosti a občasných přeháněk, od vyšších poloh sněhových. Odpolední teploty se zastaví mezi 5 až 9 °C.

 

Právě se děje

Další zprávy