O víkendu bude až 18 °C, ale říjen nás moc neohřeje

Dagmar Honsová, Meteopress
30. 9. 2010 10:15
Ráno čekejte přízemní mrazíky, ale odpoledne bude teplo

Praha - Chladné severní proudění přineslo v posledních dnech teploty až o 4 °C nižší oproti dlouhodbému teplotnímu normálu, který je pro toto období 13 °C.

Nejnižší ranní teplota ve čtvrtek klesala na horách pod bod mrazu - na Labské a Luční boudě k -3,5 °C, na Šeráku k -1,8 °C, na Lysé hoře k -1,6 °C, na stanicích Destná-Souš a Jirerka klesla teplota k nule. V Krkonoších se během středy postupně déšť měnil na sníh a na Sněžce nebo Labské boudě leží sněhový poprašek.

Sněhové přeháňky očekáváme na vrcholcích severních hor také dnes. Před víkendem bude ubývat oblačnosti a odpolední teploty se v neděli zastaví až na 18 °C. Z měsíčního výhledu počasí to ale vypadá, že také říjen bude teplotně podprůměrný.

Předpověď počasí
Autor fotografie: Aktuálně.cz

Ranní mrazíky, teplá odpoledne

V pátek a o víkendu bude počasí v Česku ovlivňovat výběžek vyšího tlaku vzduchu od severu, který přinese oblačnou až polojasnou oblohu, ojediněle slabý déšť. Po ránu se budou místy tvořit mlhy.

Nejnižší ranní teploty budou v pátek a sobotu klesat k 5 až 1 °C, místy se budou tvořit přízemní mrazíky, v neděli bude po ránu 7 až 3 °C.

Odpolední teploty půjdou pozvolna nahoru - v pátek naměříme v maximech 13 °C, v sobotu 16 °C a nedělní nejvyšší teploty se zastaví na 18 °C.

 

Právě se děje

Další zprávy