Víkend přinese mrazíky. V Tatrách leží až 70 cm sněhu

Dagmar Honsová, Meteopress
3. 9. 2010 11:11
Čeká nás chladno, v Tatrách už leží až 70 cm sněhu

Praha - Chladné a vlhké severozápadní proudění, které přináší teploty až 5 °C pod dlouhodobým normálem, bude pokračovat i o víkendu.

V sobotu i v neděli očekáváme po ránu při vyjasnění přízemní mrazíky. Blížící se podzim budou připomínat také ranní mlhy.

Páteční nejnižší ranní teploty byly naměřeny na Luční boudě 2,5 °C, Šeráku 3,3 °C a Labské boudě 3,5 °C. Na stanicích Jizerka, Konstantinovy lázně a Šindelová klesla teplota k 5 °C.

Odpolední teploty se v pátek při oblačné až polojasné obloze zastaví na 15 až 19 °C.

Chladný víkend

Předpověď počasí
Autor fotografie: Aktuálně.cz

V sobotu ráno budou klesat nejnižší ranní teploty k 9 až 5 °C, při vyjasnění se vyskytnou ojediněle přízemní mrazíky. Sobotní odpolední teploty se zastaví pouze v intervalu 13 až 17 °C, na jižní Moravě na 19 °C. Zpočátku dne bude převážně polojasno, postupně bude oblačnosti přibývat na oblačno místy s přeháňkami, v krajích Jihomoravský a Zlínský s občasným deštěm.

Neděle bude v Čechách ve znamení polojasné až oblačné oblohy, místy s přeháňkami. Na Moravě a ve Slezsku bude oblačnosti i srážek více. Nejnižší ranní teploty budou klesat k 7 až 3 °C, v Čechách opět ojediněle naměříme přízemní mrazíky. Odpolední teploty vystoupí na 14 až 18 °C.

Chladná rána a mlhy nás budou provázet také počátkem nového pracovního týdne, od středy by se mělo po ránu oteplit na 13 až 9 °C.

Také na Slovensku se budou nejvyšší odpolední víkendové teploty pohybovat v intervalu 14 až 19 °C a v nadmořské výšce nad 2000 m bude sněžit. Na nejvyšších vrcholcích Tater sněží už od pondělí - na Lomnickém štítu leží 70 cm sněhu a na Chopoku 22 cm.

 

Právě se děje

Další zprávy