První květnový týden proprší. A nečekejte ani teplo

Dagmar Honsová, Meteopress
3. 5. 2010 8:00
Přečtěte si, jaké bude počasí v následujícím týdnu

Praha - Už během víkendu ovlivňovalo počasí u nás frontální rozhraní, které přineslo velkou oblačnost a na většinu území občasný déšť.

S velkou oblačností a s občasným deštěm musíme počítat také v průběhu tohoto týdne.

V jeho počátku se navíc budeme setkávat s teplotním rozdílem mezi západní částí republiky - tam bude chladněji než na Moravě a ve Slezsku.

Frontální rozhraní totiž odděluje teplý vzduch nad východní Evropou, kde se odpolední teploty zastavují kolem 20 °C, a chladný nad Evropou západní, kde je kolem 13 °C.

Předpověď počasí
Autor fotografie: Aktuálně.cz

Budou se hodit deštníky i pláštěnky

Pondělí odstartuje nový týden s velkou oblačností, místy s občasným deštěm nebo přeháňkami, na Moravě a ve Slezsku se mohou vyskytnout i bouřky. Odpolední teploty se na západě území zastaví do 15 °C, ve středních Čechách očekáváme 17 °C a na Moravě a ve Slezsku až 20 °C.

Také v úterý bude zataženo až oblačno, místy s občasným deštěm nebo přeháňkami, na východě území s ojedinělými bouřkami. Ranní teploty klesnou na 11 až 7 °C, odpolední vystoupí na 12 až 16 °C, na jižní Moravě na 20 °C.

Středa bude oblačná až zatažená s občasným deštěm a přeháňkami. Ranní teploty očekáváme v intervalu 11 až 7 °C, odpolední teploty mezi 12 až 16 °C.

Až do konce týdne bohužel výraznější změnu v počasí neočekáváme - i nadále bude převládat velká oblačnost s občasným deštěm nebo přeháňkami, ojediněle se vyskytnou i bouřky. Ranní teploty se budou pohybovat v intervalu 10 až 5 °C, denní mezi 13 až 18 °C.

 

Právě se děje

Další zprávy